Diyarbakır’da kadın ve çocuklar Sur-Fest II’de buluştu

MALABADİ HABER - Sur Belediyesi ile Kadın Kültür Sanat Edebiyat Derneği’nin (KASED) ortaklaşa düzenlediği Sur-Fest II, Sur ilçesine bağlı Kabê Mahallesi’nde dün başladı.

Kabê Meydanı’nda gerçekleştirilen festival, kadın ve çocukların kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini artırmayı amaçlıyor. Etkinlik kapsamında; atölyeler, oyun alanları, el işi çalışmaları ile kadın atölyelerinde çanta ve tişört tasarımları yer aldı. Çocuklar gün boyunca gönüllerince eğlendi.

Festivale Sur Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Örhan ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Çocuklarla vakit geçiren Örhan, onlarla çeşitli oyunlar oynadı.

Festivalin ilk günü gündüz etkinlikleriyle tamamlanırken, akşam saatlerinde Sorjiyan sahne aldı.

Etkinlik bugün, Özekli ve Çarıklı mahallelerinde çeşitli etkinlikler ve tiyatro gösterileri ile devam edecek.