Silvan’daki Şehit Mezarlarının Bakım ve Onarımı Yapıldı

Haber: İhsan YILMAZ
MALABADİ HABER – Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan şehit mezarları, Terörle Mücadele Vazife Kahramanları Derneği tarafından bakım ve onarımdan geçirildi.

Feridun Mahallesi’nde yer alan şehitlikte gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında mezar taşlarındaki silinen yazılar yeniden boyandı, çevre temizliği yapıldı ve kırılan mermerler onarıldı.

Terörle Mücadele Vazife Kahramanları Derneği Başkanı Necat Örücü, yapılan çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

“Silvan ilçemizde 1943 yılında yapılan şehit mezarlarının bakım ve yazı yenileme işlemlerini tamamladık. Daha önce tahrip olan ve yazıları silinen mezar taşlarını yeniledik, çevre temizliği yaptık ve kırılan mermerleri onardık. Bu, öncelikle bizim insani görevimizdir. Bu bilinçle hareket ederek şehitlikteki mezar yazılarını yeniledik. Herkesin mezarlıklar ve şehitlikler konusunda duyarlı olması gerekiyor.”

Yapılan çalışmalarla birlikte şehit mezarlarının daha bakımlı ve düzenli bir görünüme kavuştuğu belirtildi.