Silvan’da asfalt çalışması başlatıldı
Haber: M. Romedi YILMAZ
MALABADİ HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan ilçesinin Yuva Mahallesi ile Akdere Mahallesi grup yolu üzerinde asfalt çalışmalarına başladı. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, kırsal mahallelerde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Silvan ilçesinde toplamda 10 mahalleye hizmet verecek olan Yuva Mahallesi ile Akdere Mahallesi arasındaki grup yolunda, 12 kilometrelik alanda sıcak asfalt dökme işlemi başlatıldı. Bu proje, özellikle kırsal kesimdeki yaşamı iyileştirecek ve ulaşımı daha güvenli hale getirecek önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.
Yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, yaklaşık 2 bin civarında yurttaş, daha kolay ve güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilecek. Bunun yanı sıra, bu yol, Batman Çayı’na bağlanarak, bölgedeki ulaşım ağına önemli bir katkı sağlayacak. Çalışmaların Ramazan Bayramı öncesinde tamamlanması planlanıyor ve bu sayede halk, bayram öncesinde yeni yolun konforundan faydalanabilecek.
Belediye yetkilileri, bu asfalt çalışmasının kırsal mahallelerdeki yaşam kalitesini artıracak önemli bir proje olduğunu belirterek, bölge halkının güvenli ve rahat bir ulaşım deneyimi yaşayacağına dikkat çekiyor. Belediye, kırsal altyapı yatırımlarının artarak devam edeceğini ve diğer mahallelerde de benzer projelerin hayata geçirileceğini ifade etti.
Ramazan Bayramı’na Yetişecek: Ekipler, yoğun çalışmalarını Ramazan Bayramı öncesinde tamamlayarak, yeni asfalt yolun halkın hizmetine sunulmasını hedefliyor. Bu da bayram dönemi öncesinde bölgedeki ulaşımda büyük bir rahatlık sağlayacak.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin bu asfalt yatırımı, Silvan ilçesindeki kırsal mahallelerdeki ulaşımın iyileştirilmesinin yanı sıra, bölgenin genel altyapısının güçlendirilmesine de büyük katkı sağlayacak.