Silvan’da TOKİ Konutları 20 Haziran’da Teslim Edilecek!

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan’ın Çardak Mahallesi’nde dar gelirli aileler için inşa edilen 381 konutluk TOKİ projesinde sona yaklaşıldı. 18 bloktan oluşan dev projede kaba inşaat tamamlanırken, ince işçilik ve peyzaj çalışmaları önümüzdeki 4 ay içinde tamamlanarak 20 Haziran 2025’te teslim edilecek.

Silvan’ın Çehresi Değişiyor

Silvan Kaymakamı Hasan Uğuz, TOKİ tarafından ilçeye kazandırılan projenin sadece bir konut hamlesi olmadığını, aynı zamanda Silvan’ın modernleşmesi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. 381 konutun yanı sıra, 6 iş yeri, bir cami ve 224 araç kapasiteli otoparkın da projeye dahil edildiğini ifade eden Uğuz, “Bu proje, dar gelirli ailelerimizin barınma ihtiyacını karşılarken ilçemize de yeni bir soluk kazandıracak” dedi.

Son Dokunuşlar Yapılıyor

Projede temel kazı ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 18 blok hızla yükseldi ve kaba inşaat başarıyla bitirildi. Şimdi sıra, elektrik, su tesisatı, iç dekorasyon ve çevre düzenleme gibi ince işçilik çalışmalarına geldi. Bu aşamanın önümüzdeki 4 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Silvan halkının büyük ilgi gösterdiği TOKİ projesi, tamamlandığında modern, güvenli ve sosyal donatılarla desteklenmiş bir yaşam alanı sunacak. İlçede konut ihtiyacını büyük ölçüde karşılaması beklenen projenin, bölge ekonomisine de katkı sağlaması öngörülüyor.

20 Haziran 2025’te tamamlanacak proje, Silvan’ın en büyük toplu konut projelerinden biri olarak kayıtlara geçecek.