Öğretmenlere kötü haber: Derste kullanmak yasak

MALABADİ HABER - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim-öğretim yılında tüm öğretmenlere de cep telefonu yasağı getirdi. Yeni genelgeye göre, ders sırasında öğretmenlerin cep telefonu kullanması yasaklandı.

Ortak uygulama başladı

Bakanlık, tüm okullarda ortak uygulama başlattığını duyurdu. Amaç, eğitimde verimliliği artırmak ve öğrenciler ile öğretmenlerin dikkat dağınıklığını önlemek. Öğrenciler için daha önce getirilen telefon yasağı, bu kez öğretmenleri de kapsayacak.

Cep telefonları sınıfa giremeyecek

Genelgeye göre, ders esnasında öğretmenlerin cep telefonu kullanması kesinlikle yasak. Bu karar, öğrencilerin dijital bağımlılıktan korunması ve sınıf içi disiplinin sağlanması için alındı.

Sosyal medya yerine resmi platform

MEB’in yayımladığı talimatta, ödev, bilgilendirme ve duyuruların yalnızca Bakanlığın belirlediği resmi platformlar üzerinden yapılması gerektiği vurgulandı. Sosyal medya üzerinden yapılan bildirimlerin artık geçerli olmayacağı belirtildi.