Bakanlık Kürtçe 3 yeni eser bastı

Kültür (Amida Haber) - Amida Haber | 19.12.2023 - 15:11, Güncelleme: 19.12.2023 - 15:11 948+ kez okundu.
 

Bakanlık Kürtçe 3 yeni eser bastı

Daha önce 11 Kürtçe klasiği basan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kürtçe 3 yeni eserin daha basımını yaptı.
Ehmedê Xanî ‘nin Mem û Zîn’i ile Feqiyê Teyran, Melayê Cizirî’nin eserleri de dahil 13 eserin basımını yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 yeni eseri daha bastı. Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gülşen Orhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Her biri mücevher değerinde olan Kürtçe Klasik Edebi Eserler, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından basılarak literatüre kazandırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri ve talimatlarıyla gerçekleşen bu büyük hizmet yalnız bugünün insanına değil gelecek nesillere de hediye edilmiş büyük birer armağandır. Bu ülkenin büyük birer zenginliği olan bu değerli eserleri devletimiz eliyle milletimize sunarak ulaşılabilir kılmak; edebi yönü bir yana, aynı zamanda milletimizin kardeşliğini ve kader birliğini perçinleyen bir hizmettir” ifadelerini kullandı. 3 yeni eser Gülşen Orhan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Şêxê Meczûb – Dîwan, Şêx Ebdurehmanê Axtepî - Rewdi’n-Ne’îm, Mela Muhyeddînê Dêrşewî – Dîwan isimli eserlerinin basımını da yaptığını müjdeledi. Orhan, “Bu üç eser de şimdi kütüphanemizde yerlerini aldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Kültür ve Turizm Bakanlığımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)
Daha önce 11 Kürtçe klasiği basan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kürtçe 3 yeni eserin daha basımını yaptı.

Ehmedê Xanî ‘nin Mem û Zîn’i ile Feqiyê Teyran, Melayê Cizirî’nin eserleri de dahil 13 eserin basımını yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 yeni eseri daha bastı.

Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gülşen Orhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Her biri mücevher değerinde olan Kürtçe Klasik Edebi Eserler, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından basılarak literatüre kazandırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri ve talimatlarıyla gerçekleşen bu büyük hizmet yalnız bugünün insanına değil gelecek nesillere de hediye edilmiş büyük birer armağandır. Bu ülkenin büyük birer zenginliği olan bu değerli eserleri devletimiz eliyle milletimize sunarak ulaşılabilir kılmak; edebi yönü bir yana, aynı zamanda milletimizin kardeşliğini ve kader birliğini perçinleyen bir hizmettir” ifadelerini kullandı.

3 yeni eser

Gülşen Orhan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Şêxê Meczûb – Dîwan, Şêx Ebdurehmanê Axtepî - Rewdi’n-Ne’îm, Mela Muhyeddînê Dêrşewî – Dîwan isimli eserlerinin basımını da yaptığını müjdeledi. Orhan, “Bu üç eser de şimdi kütüphanemizde yerlerini aldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Kültür ve Turizm Bakanlığımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.