Bir günde bir ton tavuk satışı yapıldı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 18.03.2024 - 11:42, Güncelleme: 18.03.2024 - 11:42 1290+ kez okundu.
 

Bir günde bir ton tavuk satışı yapıldı

Migros’un sanal market alışverişlerinin başlamasının ardında yoğun bir talep gösterilirken, Ramazan nedeniyle Migros bir günde bir ton tavuk sattı. Kırımızı Etin kilosu 600 TL’yi geçince vatandaşlar tavuk etine yöneldi.
Haber: İhsan YILMAZ/Silvan Silvan İlçesinde Faaliyet sürdüren Migros Pazar günün Ramazan ayı nedeniyle bir ton tavuk mağazaya getirdi. Ancak tavuklar kısa sürede tüketildi. “KIRIMIZI ET YEMEK HAYAL OLDU” Mehmet Canyıldız, “Cumartesi günü sanal marketten alış-veriş yaptım. Tavuk almak için saatlerce uğraştım ancak 2 tane sipariş verebildim. Kırmızı et yemek artık hayal gibi bir şey oldu. Kilosu 639 TL’yi buldu. Bizler belki ayda birkaç kez yiyebileceğiz kırmızı eti, maddi durumu düşük olan aileler nasıl alacaklar, bu yüzden herkes tavuk yöneldi. Tavuk fiyatları 39 TL’den 80-90 TL’ye çıktı. Migros 68 TL’den satışa sununca kısa sürede tavuklar tükendiğini” söyledi. “RAMAZAN AYINDA ET ALAMAYACAĞIZ” Kırımızı et fiyatı yükselince bizde tavuk almaya karar verdiklerini söyleyen Yasin Gümüşten, “Bir ay içerisinde kırmızı et fiyatı 5 kez artırıldı. Şimdi Kasaplarda 440 TL’den satılıyor. Migros ve diğer marketlerde 639 TL’ye varan fiyatlarla satılıyor. Kırmızı et alacak gücümüz yok. Eskiden 5 kilo alıyorduk. Şimdi ancak bir kilo alabiliyoruz. Bizde kırmızı et yerine tavuk ve balık alabiliyoruz. Migros’a geldim tavuk almak için ama alamadım bittiğini söylediler. Kısa sürede tüketilmiş. Her şeye zaman geldi. Maddi durumu düşük veya alım gücü olmayan bizim gibi vatandaşlarda ramazan ayı boyunca kırmızı et yiyemeyeceğiz” dedi.       
Migros’un sanal market alışverişlerinin başlamasının ardında yoğun bir talep gösterilirken, Ramazan nedeniyle Migros bir günde bir ton tavuk sattı. Kırımızı Etin kilosu 600 TL’yi geçince vatandaşlar tavuk etine yöneldi.

Haber: İhsan YILMAZ/Silvan

Silvan İlçesinde Faaliyet sürdüren Migros Pazar günün Ramazan ayı nedeniyle bir ton tavuk mağazaya getirdi. Ancak tavuklar kısa sürede tüketildi.

“KIRIMIZI ET YEMEK HAYAL OLDU”

Mehmet Canyıldız, “Cumartesi günü sanal marketten alış-veriş yaptım. Tavuk almak için saatlerce uğraştım ancak 2 tane sipariş verebildim. Kırmızı et yemek artık hayal gibi bir şey oldu. Kilosu 639 TL’yi buldu. Bizler belki ayda birkaç kez yiyebileceğiz kırmızı eti, maddi durumu düşük olan aileler nasıl alacaklar, bu yüzden herkes tavuk yöneldi. Tavuk fiyatları 39 TL’den 80-90 TL’ye çıktı. Migros 68 TL’den satışa sununca kısa sürede tavuklar tükendiğini” söyledi.

“RAMAZAN AYINDA ET ALAMAYACAĞIZ”

Kırımızı et fiyatı yükselince bizde tavuk almaya karar verdiklerini söyleyen Yasin Gümüşten, “Bir ay içerisinde kırmızı et fiyatı 5 kez artırıldı. Şimdi Kasaplarda 440 TL’den satılıyor. Migros ve diğer marketlerde 639 TL’ye varan fiyatlarla satılıyor. Kırmızı et alacak gücümüz yok. Eskiden 5 kilo alıyorduk. Şimdi ancak bir kilo alabiliyoruz. Bizde kırmızı et yerine tavuk ve balık alabiliyoruz. Migros’a geldim tavuk almak için ama alamadım bittiğini söylediler. Kısa sürede tüketilmiş. Her şeye zaman geldi. Maddi durumu düşük veya alım gücü olmayan bizim gibi vatandaşlarda ramazan ayı boyunca kırmızı et yiyemeyeceğiz” dedi.

 

  

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.