Deprem nedeniyle Kozan-Feke yolu kapandı

Asayiş (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 25.07.2023 - 12:13, Güncelleme: 25.07.2023 - 12:13 1435+ kez okundu.
 

Deprem nedeniyle Kozan-Feke yolu kapandı

Kozan’da 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen Osmaniye'de paniğe kapılarak balkondan atlayan 2 kişi yaralandı. Dağlardan düşen kayalar nedeniyle Kozan-Feke yolu da ulaşıma kapandı.
Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44’te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin duyurduğu bilgilere göre, 3.7 kilometre derinlikte yaşanan deprem, çevre kentlerde de hissedildi.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) de depremin büyüklüğünü 5.5 olarak duyurdu. ARTÇI SARSINTILAR Depremden sonra en büyüğü 4.6 şiddetinde 20'den fazla artçı sarsıntı meydana geldi.   OSMANİYE’DE 2 KİŞİ YARALANDI Depremin etkisiyle Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde paniğe kapılan 2 kişi balkondan atladı. 2'nci kattaki evlerinin balkonundan atlayan 2 yurttaş aldırıldıkları Kadirli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde ise bazı ahırlar yıkıldı.  Adana Valisi Süleyman Elban Adana'daki orta ve ağır hasarlı binaların tarandığını şu ana kadar herhangi bir sorun olmadığını bildirdi.  YOL KAPANDI Deprem nedeniyle Feke ilçesi Uğurlubağ Mahallesi'nin dağlık alanından yola kaya parçaları düşerken, Uğurlubağ Mahallesi'ni Kozan ilçesine bağlayan karayolu ise ulaşıma kapandı. Kozan'da ayrıca kullanılmayan eski 2 binanın duvarları yıkılırken, bir işyerinde ise hasar meydana geldi. Kozan ilçesi Kabaktepe Mahallesi’nde de dağdan düşen kaya bir evin üzerine düştü. Hasar gören evde kimsenin olmadığı belirtildi. Deprem nedeniyle kayalıklardan kopan taşların Kozan- Feke kara yoluna devrilmesi sonucu yol ulaşıma kapandı. STRES ALANI DEĞİŞTİ Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kozan'da yaşanan depreme dair sanal medya hesabından şu paylaşımı yaparak, 6 Şubat'ta Mereş merkezli meydana gelen büyük depremlerin ardından bölgedeki fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim yaşandığını ifade etti. Görür, "Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var, sevgiyle" diye paylaştı. (MA)
Kozan’da 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilenen Osmaniye'de paniğe kapılarak balkondan atlayan 2 kişi yaralandı. Dağlardan düşen kayalar nedeniyle Kozan-Feke yolu da ulaşıma kapandı.

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44’te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin duyurduğu bilgilere göre, 3.7 kilometre derinlikte yaşanan deprem, çevre kentlerde de hissedildi.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) de depremin büyüklüğünü 5.5 olarak duyurdu.

ARTÇI SARSINTILAR

Depremden sonra en büyüğü 4.6 şiddetinde 20'den fazla artçı sarsıntı meydana geldi.  

OSMANİYE’DE 2 KİŞİ YARALANDI

Depremin etkisiyle Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde paniğe kapılan 2 kişi balkondan atladı. 2'nci kattaki evlerinin balkonundan atlayan 2 yurttaş aldırıldıkları Kadirli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde ise bazı ahırlar yıkıldı. 

Adana Valisi Süleyman Elban Adana'daki orta ve ağır hasarlı binaların tarandığını şu ana kadar herhangi bir sorun olmadığını bildirdi. 

YOL KAPANDI

Deprem nedeniyle Feke ilçesi Uğurlubağ Mahallesi'nin dağlık alanından yola kaya parçaları düşerken, Uğurlubağ Mahallesi'ni Kozan ilçesine bağlayan karayolu ise ulaşıma kapandı. Kozan'da ayrıca kullanılmayan eski 2 binanın duvarları yıkılırken, bir işyerinde ise hasar meydana geldi. Kozan ilçesi Kabaktepe Mahallesi’nde de dağdan düşen kaya bir evin üzerine düştü. Hasar gören evde kimsenin olmadığı belirtildi. Deprem nedeniyle kayalıklardan kopan taşların Kozan- Feke kara yoluna devrilmesi sonucu yol ulaşıma kapandı.

STRES ALANI DEĞİŞTİ

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kozan'da yaşanan depreme dair sanal medya hesabından şu paylaşımı yaparak, 6 Şubat'ta Mereş merkezli meydana gelen büyük depremlerin ardından bölgedeki fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim yaşandığını ifade etti. Görür, "Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var, sevgiyle" diye paylaştı. (MA)

Adana HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.