Diyarbakır’da ev sahipleri yüzde 25 zam uygulamasına uymuyor

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 31.07.2023 - 15:16, Güncelleme: 31.07.2023 - 15:16 1320+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da ev sahipleri yüzde 25 zam uygulamasına uymuyor

Diyarbakır’da deprem ve ekonomik sorunların etkisiyle ev kiraları katlandı. Kentteki ev sahipleri yüzde 25 zam uygulamasına uymuyor. Emlakçılar da ev sahiplerinden şikayetçi.
Maraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler ve derinleşen sorunlar nedeniyle ev kiralarındaki artış sürüyor. Kira artışına yüzde 25 sınırlama düzenlenmesi 1 Temmuz'a kadar uzatılsa da ev sahipleri bu düzenlemeye uymuyor. Diyarbakır’da merkez ilçelerinde daha önce 2 ila 3 bin arasında değişen kira fiyatları 7-8 bine; 5 ila 7 bin arasında olan kira fiyatları ise 10 ila 15 bine kadar yükseldi. Kiralar, Bağlar ilçesinde 5 ila 12 bin; Sur ilçesinde 2 ila 20 bin; Yenişehir ilçesinde 6 ila 15 bin; Kayapınar ilçesinde ise 6 bin ila 22 bin lira arasında değişiyor. 'Enflasyondaki artış nedeniyle fiyatlar artıyor' Yenişehir ilçesi Ofis semtinde emlakçılık yapan Mehmet Dalbal, özellikle deprem sonrası kira fiyatlarında ciddi artışların yaşandığını ifade etti. Artışların sadece depremlerle alakalı olmadığına dikkati çeken Dalbal, "Enflasyondaki artış ve arz-talep de kiralarda artışı belirliyor. Ev sahipleri evine 10 bin TL istiyor. Ancak talep olmadıktan sonra fiyat düşer. Ancak insanların ev ihtiyacı oluyor. Ya satın almak ya da kiralamak zorundalar" dedi. ‘Dairenin fiyatını ev sahibi belirliyor’ Serbest piyasanın önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Erden, "Ev sahipleri, kiralar ödenmediğinde farklı sebepler öne sürerek, kiracıları bir şekilde evden çıkarıyor. Daha sonra daha fazla fiyatla tekrar kiralıyor. Önceden dairelerin fiyatlarını emlakçılar belirliyordu. Ancak şimdi ev sahipleri belirliyor. Bu durumda insanları çok zor duruma koyuyor. Bu durumun önüne geçilmesini istiyoruz. Çünkü insanlar artık kirada kalabilmek için kredi çekmek zorunda kalıyor” dedi. (Kaynak: MA)
Diyarbakır’da deprem ve ekonomik sorunların etkisiyle ev kiraları katlandı. Kentteki ev sahipleri yüzde 25 zam uygulamasına uymuyor. Emlakçılar da ev sahiplerinden şikayetçi.

Maraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler ve derinleşen sorunlar nedeniyle ev kiralarındaki artış sürüyor. Kira artışına yüzde 25 sınırlama düzenlenmesi 1 Temmuz'a kadar uzatılsa da ev sahipleri bu düzenlemeye uymuyor. Diyarbakır’da merkez ilçelerinde daha önce 2 ila 3 bin arasında değişen kira fiyatları 7-8 bine; 5 ila 7 bin arasında olan kira fiyatları ise 10 ila 15 bine kadar yükseldi. Kiralar, Bağlar ilçesinde 5 ila 12 bin; Sur ilçesinde 2 ila 20 bin; Yenişehir ilçesinde 6 ila 15 bin; Kayapınar ilçesinde ise 6 bin ila 22 bin lira arasında değişiyor.

'Enflasyondaki artış nedeniyle fiyatlar artıyor'

Yenişehir ilçesi Ofis semtinde emlakçılık yapan Mehmet Dalbal, özellikle deprem sonrası kira fiyatlarında ciddi artışların yaşandığını ifade etti. Artışların sadece depremlerle alakalı olmadığına dikkati çeken Dalbal, "Enflasyondaki artış ve arz-talep de kiralarda artışı belirliyor. Ev sahipleri evine 10 bin TL istiyor. Ancak talep olmadıktan sonra fiyat düşer. Ancak insanların ev ihtiyacı oluyor. Ya satın almak ya da kiralamak zorundalar" dedi.

‘Dairenin fiyatını ev sahibi belirliyor’

Serbest piyasanın önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Erden, "Ev sahipleri, kiralar ödenmediğinde farklı sebepler öne sürerek, kiracıları bir şekilde evden çıkarıyor. Daha sonra daha fazla fiyatla tekrar kiralıyor. Önceden dairelerin fiyatlarını emlakçılar belirliyordu. Ancak şimdi ev sahipleri belirliyor. Bu durumda insanları çok zor duruma koyuyor. Bu durumun önüne geçilmesini istiyoruz. Çünkü insanlar artık kirada kalabilmek için kredi çekmek zorunda kalıyor” dedi. (Kaynak: MA)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.