Diyarbakır’dan vergi affı çıkışı geldi

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 10.05.2024 - 15:00, Güncelleme: 10.05.2024 - 15:00 2221+ kez okundu.
 

Diyarbakır’dan vergi affı çıkışı geldi

Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Şiyar Bozhan, son 20 yılda 10 kez vergi affının çıktığını belirterek, ‘’Vergi affı ve matrah artırımı vergi adaletini zedeler’ dedi.
Vergi affı kapsamında vergi mükelleflerinin matrah artırımında bulunduğunu, İnceleme ve denetim sürecinden belli şartlar dahilinde muaf olduklarını belirten Şiyar Bozhan, “Kamuoyunda tekrar matrah artımı spekülatif tartışmaları var. Biz mali müşavirler bu af ve matrah artırımı şeklinde yapılan düzenlemeleri sağlıklı görmüyoruz. Düzenli ve disiplinli vergi mükellefleri dezavantajlı duruma düşmektedir. Zamanında düzenli mükellefiyet görevlerini yerine getirenler hayal kırıklığına düşüyor. Kayıt sistemi anlamını yitiriyor.  Mali müşavirler mükelleflerine karşı zorda kalıyor. Diğer taraftan Her bir mükellef nasıl olsa yeniden yapılandırma çıkacak beklentisiyle görev ve sorumluluğunu yerine getirmekten imtina etmeye başlıyor. Bu konular Demokratik ve hukuk devletlerinde yazboz tahtası değildir’’ dedi.
Diyarbakır Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Şiyar Bozhan, son 20 yılda 10 kez vergi affının çıktığını belirterek, ‘’Vergi affı ve matrah artırımı vergi adaletini zedeler’ dedi.

Vergi affı kapsamında vergi mükelleflerinin matrah artırımında bulunduğunu, İnceleme ve denetim sürecinden belli şartlar dahilinde muaf olduklarını belirten Şiyar Bozhan, “Kamuoyunda tekrar matrah artımı spekülatif tartışmaları var. Biz mali müşavirler bu af ve matrah artırımı şeklinde yapılan düzenlemeleri sağlıklı görmüyoruz.

Düzenli ve disiplinli vergi mükellefleri dezavantajlı duruma düşmektedir. Zamanında düzenli mükellefiyet görevlerini yerine getirenler hayal kırıklığına düşüyor. Kayıt sistemi anlamını yitiriyor.  Mali müşavirler mükelleflerine karşı zorda kalıyor.

Diğer taraftan Her bir mükellef nasıl olsa yeniden yapılandırma çıkacak beklentisiyle görev ve sorumluluğunu yerine getirmekten imtina etmeye başlıyor. Bu konular Demokratik ve hukuk devletlerinde yazboz tahtası değildir’’ dedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.