Davutoğlu'ndan 'imamın darp edilmesi' ile ilgili açıklama

Gündem (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 21.01.2024 - 22:15, Güncelleme: 22.01.2024 - 10:34 1566+ kez okundu.
 

Davutoğlu'ndan 'imamın darp edilmesi' ile ilgili açıklama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 19 Ocak’ta Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde Cuma hutbesinde “imamın darp edilmesi” iddası ile ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu; “İmamın darp edilmesi kabul edilemez” dedi.
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde 19 Ocak’ta imamın kaymakam tarafından darp edildiği iddiası gündemi alt üst etti. Başta Diyanetsen, Eğitim Bir Sen ve Memursen olmak üzere hükümete yakın bir çok sendika Kulp Kaymakamı’nın görevden alınmasını istedi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu başta olmak üzere, DEVA Partisi Milletvekili M. Emin Ekmen de kaymakama tepki gösterdi. MHP’ye yakın, milliyetçi sendikalardan ise kaymakama destek açıklaması geldi. Milliyetçi camia “Cuma hutbesinde şehitlerle ilgili bölümün bilinçli olarak okunmadığı” ileri sürülerek, imamın görevden uzaklaştırılmasını istedi. Birçok kaymakam, vali ve vali yardımcıları bürokratlar da X platformundan kaymakamı destekler açıklamalarda bulundu. Davutağlu açıklama yaptı Konu ile ilgili bir açıklama da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. İmamın darp edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Davutoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Görevi kamu hizmeti sunmak olan bir bürokratın veya bir siyasetçinin, devletin verdiği gücün arkasına saklanarak herhangi bir kimseyi, hele ki görevi başında yer alan bir imamı darp etmesi kabul edilemez. Bu durum ne temel insan haklarına, ne kadim devlet yönetimi anlayışımıza, ne de inancımızın emrettiği hükümlere sığar. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde kaymakam tarafından imamın darp edildiği iddiaları, sonu nereye varacaksa varsın, objektif bir şekilde araştırılıp, neticesi ortaya çıkarılmalıdır. Partimizin programının ilk maddesinde yer alan, ‘nsan onuruna yakışır bir hayat’ hepimizin temel hakkıdır.” (Haber Merkezi)
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 19 Ocak’ta Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde Cuma hutbesinde “imamın darp edilmesi” iddası ile ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu; “İmamın darp edilmesi kabul edilemez” dedi.

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde 19 Ocak’ta imamın kaymakam tarafından darp edildiği iddiası gündemi alt üst etti. Başta Diyanetsen, Eğitim Bir Sen ve Memursen olmak üzere hükümete yakın bir çok sendika Kulp Kaymakamı’nın görevden alınmasını istedi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu başta olmak üzere, DEVA Partisi Milletvekili M. Emin Ekmen de kaymakama tepki gösterdi.

MHP’ye yakın, milliyetçi sendikalardan ise kaymakama destek açıklaması geldi. Milliyetçi camia “Cuma hutbesinde şehitlerle ilgili bölümün bilinçli olarak okunmadığı” ileri sürülerek, imamın görevden uzaklaştırılmasını istedi. Birçok kaymakam, vali ve vali yardımcıları bürokratlar da X platformundan kaymakamı destekler açıklamalarda bulundu.

Davutağlu açıklama yaptı

Konu ile ilgili bir açıklama da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. İmamın darp edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Davutoğlu, şu açıklamayı yaptı:

“Görevi kamu hizmeti sunmak olan bir bürokratın veya bir siyasetçinin, devletin verdiği gücün arkasına saklanarak herhangi bir kimseyi, hele ki görevi başında yer alan bir imamı darp etmesi kabul edilemez. Bu durum ne temel insan haklarına, ne kadim devlet yönetimi anlayışımıza, ne de inancımızın emrettiği hükümlere sığar. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde kaymakam tarafından imamın darp edildiği iddiaları, sonu nereye varacaksa varsın, objektif bir şekilde araştırılıp, neticesi ortaya çıkarılmalıdır. Partimizin programının ilk maddesinde yer alan, ‘nsan onuruna yakışır bir hayat’ hepimizin temel hakkıdır.”

davutoglu-imam-kulp-001.jpg

(Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.