Diyarbakır’da 1 Eylül mitingi: Barış mesajları yükseldi

Diyarbakır 01.09.2023 - 19:00, Güncelleme: 01.09.2023 - 19:00 1739+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da 1 Eylül mitingi: Barış mesajları yükseldi

Yeşil Sol Parti ile HDP’nin düzenlediği 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapıldı.
Alanda, “1 Eylül barıştır”, “Dîsa jin dîsa jiyan” pankartları dikkat çekti. Mitinge, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile milletvekilleri Berdan Öztürk, Adalet Kaya, Halide Türkoğlu, Newroz Uysal katıldı. 'Yapılanları kabul etmiyoruz' Mitingde konuşan Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk, barışın önemine işaret etti. Öztürk, “Bize yapılanları biz kabul etmiyoruz. DTK olarak İstasyon Meydanı’nda diyoruz ki ‘Bu planınız dün tutmadı bugünde tutmayacak. Savaş, ölüm, işkence ile Kürt halkı bitmez. Türkiye’ye onurlu bir barış gelmeli. Bu tek çaredir” dedi. Öztürk, Abdullah Öcalan ile aile ve avukat görüşlerinin sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi. Miting konser ve halaylarla sona erdi.
Yeşil Sol Parti ile HDP’nin düzenlediği 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapıldı.

Alanda, “1 Eylül barıştır”, “Dîsa jin dîsa jiyan” pankartları dikkat çekti. Mitinge, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile milletvekilleri Berdan Öztürk, Adalet Kaya, Halide Türkoğlu, Newroz Uysal katıldı.

'Yapılanları kabul etmiyoruz'

Mitingde konuşan Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk, barışın önemine işaret etti. Öztürk, “Bize yapılanları biz kabul etmiyoruz. DTK olarak İstasyon Meydanı’nda diyoruz ki ‘Bu planınız dün tutmadı bugünde tutmayacak. Savaş, ölüm, işkence ile Kürt halkı bitmez. Türkiye’ye onurlu bir barış gelmeli. Bu tek çaredir” dedi.

1-eylul.jpeg

Öztürk, Abdullah Öcalan ile aile ve avukat görüşlerinin sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Miting konser ve halaylarla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.