Diyarbakır’da genç kadınların defilesi göz doldurdu

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 30.01.2024 - 13:22, Güncelleme: 30.01.2024 - 13:22 2387+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da genç kadınların defilesi göz doldurdu

Diyarbakır’da moda tasarım eğitimine katılan genç kadınların tasarladığı kıyafetler görücüye çıktı.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) bünyesinde oluşturulan “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi”ne katılan kursiyerler hünerlerini sergiledi. Moda tasarım öğrencileri tasarladıkları kıyafetleri defile ile görücüye çıkardı. Diyarbakır Gastroinovasyon Merkezi’nde düzenlenen defileye; UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Faysal Yaşa, Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğü Şube Müdürü Erhan Yüksekol ve DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya katıldı. 45 kişi moda tasarımdan mezun oldu Etkinlikte konuşan Mehmet Kaya, moda tasarımı alanında 3 dönem eğitim programı düzenlediklerini belirterek, “45 kişi eğitim programlarımızdan mezun oldu. 16 gencimiz bugün 1,5 aylık bir emeğin sonucunda hazırladıkları kıyafetleri bizlerle paylaşacaklar. Çok ciddi emek verdiler ve bizler de çalışmalarına destek verdik ortaklarımız ile birlikte” dedi. ‘800 kadına ulaştık’ Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ise, 33 eğitim programı ile 800 genç kadına ulaştıklarını söyledi. Safkan, “Bu kapsamda Diyarbakır’da gerçekleştirdiğimiz eğitimlerden biri olan moda tasarımı eğitiminin ardından kendi çizdikleri tasarımları titizlikle hazırlayıp defileyi organize eden genç kadınlar, eğitimlerin başarılı sonuçlarını açıkça bizlere gösteriyor” dedi. Defilede, aşçı yardımcılığı kursuna katılanlar da yemek tadım etkinliği düzenledi. (Haber Merkezi)
Diyarbakır’da moda tasarım eğitimine katılan genç kadınların tasarladığı kıyafetler görücüye çıktı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) bünyesinde oluşturulan “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi”ne katılan kursiyerler hünerlerini sergiledi. Moda tasarım öğrencileri tasarladıkları kıyafetleri defile ile görücüye çıkardı. Diyarbakır Gastroinovasyon Merkezi’nde düzenlenen defileye; UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Faysal Yaşa, Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğü Şube Müdürü Erhan Yüksekol ve DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya katıldı.

45 kişi moda tasarımdan mezun oldu

Etkinlikte konuşan Mehmet Kaya, moda tasarımı alanında 3 dönem eğitim programı düzenlediklerini belirterek, “45 kişi eğitim programlarımızdan mezun oldu. 16 gencimiz bugün 1,5 aylık bir emeğin sonucunda hazırladıkları kıyafetleri bizlerle paylaşacaklar. Çok ciddi emek verdiler ve bizler de çalışmalarına destek verdik ortaklarımız ile birlikte” dedi.

‘800 kadına ulaştık’

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ise, 33 eğitim programı ile 800 genç kadına ulaştıklarını söyledi. Safkan, “Bu kapsamda Diyarbakır’da gerçekleştirdiğimiz eğitimlerden biri olan moda tasarımı eğitiminin ardından kendi çizdikleri tasarımları titizlikle hazırlayıp defileyi organize eden genç kadınlar, eğitimlerin başarılı sonuçlarını açıkça bizlere gösteriyor” dedi.

Defilede, aşçı yardımcılığı kursuna katılanlar da yemek tadım etkinliği düzenledi. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.