Diyarbakır’da yürek sızlatan görüntü: Engelli çocuklarıyla barakada yaşıyor

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 01.12.2023 - 15:45, Güncelleme: 01.12.2023 - 16:51 1196+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da yürek sızlatan görüntü: Engelli çocuklarıyla barakada yaşıyor

Diyarbakır’da yürek sızlatan görüntü. Garibe Özdemir isimli kadın ve 4 çocuğu, evlerini su bastığı için 10 gündür dışarıda bir barakada kalıyor. Aile yardım bekliyor.
Garibe Özdemir ve 4 çocuğu bir haftadan fazla süredir kiracı olarak kaldıkları evlerinde oturamıyor. Zemin kattaki evleri geçtiğimiz hafta yağan yoğun yağmurda su altında kaldı. Evdeki tüm eşyalar da kullanılamaz hale geldi. Yağmur sularının yanı sıra mahallenin kanalizasyonundan akan pis su da evi bastı. Çocukların babası onları terk ettiğinden beri Xerîbşa dört çocuğuna tek başına bakmaya çalışıyor. Halen içeride su birikintisi olan evde kalamayan aile sıcaklığın eksi değerlere düştüğü bu günlerde binanın önündeki barakada kalıyor. Rudaw muhabirine yaşananları anlatan Garibe Özdemir, “Ne zaman yağmur yağsa bütün pis sular benim evime doluyor. Evimin durumu uygun değil. Ben mecburen, çocuklarıma bakabilmek için burada kaldım. Belki idare edebiliriz dedim fakat baktım ki idare edemiyoruz. Sel gelip bastı evimizi, halimi görüyorsunuz ancak çocuklarının canını kurtarabildim” diye konuştu. Garibe’nin kızı Yağmur ise “Yardım istiyoruz, bize bir ev versinler. Evimizi su bastı. Burada uyuyamıyoruz. Soğuktan birbirimize sarılarak uyumaya çalıştık” dedi. Kayapınar (Peyas) Mahallesi Muhtarı Mehmet Çoban, aileye yardım etmek için uğraşıyor. Muhtar kendilerine bir ev bulmaya çalışsa da başarılı olamadı. Sadece Kızılay aracılığıyla çocuklara kıyafet alabildi. Mehmet Çoban, "Ben görevimi yerine getirdim. Vali Yardımcısını aradım. Vali bu aileyi alıp misafirhaneye yerleştireceklerini söyledi. Onları arabamla götürdüm. ‘Aileyi ya bir eve yerleştirin ya da bir yıllık kiralarını verin’ dedim. Durumu onlara ilettim. Artık sorumluluk onlarda” dedi. Garibe Özdemir ikisi engellşi olan 4 çocuğunu sıcak bir yuvaya sokabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.
Diyarbakır’da yürek sızlatan görüntü. Garibe Özdemir isimli kadın ve 4 çocuğu, evlerini su bastığı için 10 gündür dışarıda bir barakada kalıyor. Aile yardım bekliyor.

Garibe Özdemir ve 4 çocuğu bir haftadan fazla süredir kiracı olarak kaldıkları evlerinde oturamıyor. Zemin kattaki evleri geçtiğimiz hafta yağan yoğun yağmurda su altında kaldı. Evdeki tüm eşyalar da kullanılamaz hale geldi. Yağmur sularının yanı sıra mahallenin kanalizasyonundan akan pis su da evi bastı. Çocukların babası onları terk ettiğinden beri Xerîbşa dört çocuğuna tek başına bakmaya çalışıyor.

Halen içeride su birikintisi olan evde kalamayan aile sıcaklığın eksi değerlere düştüğü bu günlerde binanın önündeki barakada kalıyor.

garibsah1.jpg

Rudaw muhabirine yaşananları anlatan Garibe Özdemir, “Ne zaman yağmur yağsa bütün pis sular benim evime doluyor. Evimin durumu uygun değil. Ben mecburen, çocuklarıma bakabilmek için burada kaldım. Belki idare edebiliriz dedim fakat baktım ki idare edemiyoruz. Sel gelip bastı evimizi, halimi görüyorsunuz ancak çocuklarının canını kurtarabildim” diye konuştu.

Garibe’nin kızı Yağmur ise “Yardım istiyoruz, bize bir ev versinler. Evimizi su bastı. Burada uyuyamıyoruz. Soğuktan birbirimize sarılarak uyumaya çalıştık” dedi.

Kayapınar (Peyas) Mahallesi Muhtarı Mehmet Çoban, aileye yardım etmek için uğraşıyor. Muhtar kendilerine bir ev bulmaya çalışsa da başarılı olamadı. Sadece Kızılay aracılığıyla çocuklara kıyafet alabildi.

mehmet-coban.jpg

Mehmet Çoban, "Ben görevimi yerine getirdim. Vali Yardımcısını aradım. Vali bu aileyi alıp misafirhaneye yerleştireceklerini söyledi. Onları arabamla götürdüm. ‘Aileyi ya bir eve yerleştirin ya da bir yıllık kiralarını verin’ dedim. Durumu onlara ilettim. Artık sorumluluk onlarda” dedi.

Garibe Özdemir ikisi engellşi olan 4 çocuğunu sıcak bir yuvaya sokabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.