HEDEP Genel Başkanı: Kayyum zihniyeti bitecekse ittifaklara varız

Siyaset (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 15.11.2023 - 18:25, Güncelleme: 16.11.2023 - 10:47 1156+ kez okundu.
 

HEDEP Genel Başkanı: Kayyum zihniyeti bitecekse ittifaklara varız

Son dakika. Diyarbakır’da konuşan HEDEP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Demokrasiyi, barışı, kayyum zihniyetini ortadan kaldıracak, Kürt meselesini demokratik çözümü sağlayacak, yolsuzluk-talan düzeni son bulacak ittifaklar olursa tabi ki varız” dedi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet Diyarbakır’a geldi. Kent Koruma ve Dayanışma Platformu'nu (DKKDP) ziyaret eden Bakırhan, burada gündemde olan tartışmalara dair açıklamalarda bulundu. 'Yeni yöntemlerle seçime gireceğiz' Yerel seçimlerde halkın adayları belirleyeceğini söyleyen Bakırhan, “Adaylarımızı kentlerimiz, halkımız belirleyecek. Kendisi önersin, kendisi seçsin. Halkın yanlışından bir zarar gelmez. Kaldı ki yanlış yapacağını da düşünmüyorum. Yakın zamanda yapılacak seçime yeni yöntemlerle gireceğiz. Umarım başarılı oluruz. Siz kentin vicdanısınız. Halkla daha fazla iç içe olan kurumlar olarak bizlere yardımcı olabilirsiniz. Burada bir araya gelen insanların ortak düşüncelerini almak istiyoruz. Yol hattımızı burada oturan bileşenlerin ortaya koyduğu düşüncelerle belirlemek istiyoruz” şeklinde konuştu. 'Kemalist bir tayfa var, bizi bir ittifaka yönlendirmeye çalışıyorlar' AK Parti ile HEDEP arasında yapılan görüşmelere dair konuşan Bakırhan şunları söyledi, “Ulusalcı, milliyetçi, Kemalist bir tayfa var. Bizi bir ittifaka, bir yere yönlendirmeye çalışıyorlar. Hasta tutsaklar için eski eş genel başkanımız ve Meclis Başkanvekilimizin yapmış olduğu görüşmeyi. AKP ile yapılmış bir ittifak görüşmesi olarak yansıtılmasını kınıyoruz. Bunu yapan vatandaşa da gazetecilik yapmadığını belirtmek istiyoruz. Aramızda yerel seçimler için kesinlikle herhangi bir görüşme trafiği yok. Ne AKP'nin ne de bizim ittitak gibi bir talebimiz ve isteğimiz olmadı. Meclis’in işleyişi arasında 3’üncü büyük partisi olarak ‘infaz yakma ve hasta tutsakların’ durumunu arkadaşlarımız görüştü. Demokrasiyi, barışı, kayyum zihniyetini ortadan kaldıracak, Kürt meselesini demokratik çözümü sağlayacak, yolsuzluk-talan düzeni son bulacak ittifaklar olursa tabi ki varız. Bu neyi tarif ediyor, kime bir çağrıdır? Onu da bütün kamuoyu ve siyasi partiler buradan bir şeyler çıkarabilirler. ‘Çözüm isteyen bir hükümet ile karşı karşıya olsaydık’ Kürt meselesinin çözümünde sayın Öcalan’ın rolünün çok büyük olduğunu daha önce Meclis kürsüsünden de dile getirmiştik. Çözüm isteyen bir hükümet ile keşke karşı karşıya olsaydık. İlk önce mutlak tecridin sonlanması gerekirdi. Tecrit devam ediyorsa demek ki çözüme dönük bir niyet yok. Tecrit devam ediyorsa biraz önce arkadaşın sorduğu sorunun (AKP ile ittifak) olma ihtimali milyonda sıfır” şeklinde konuştu. 'Kayyım atama şansları yok' Kayyum atamalarına ilişkin de konuşan Bakırhan şunları söyledi, “Devletin kayyım politikası başarıya ulaşmadı. Amedli kurumlar olarak, halklarımız olarak bir araya gelebilirsek en güçlü iktidarın bile kayyım atama şansı yok. Kentin kendi seçtiği adaylarla çıkabilirsek, kayyım atanamayacağını düşünüyorum. Kayyım atamayı düşünenler iyi düşünmeli. Bu sefer kayyım atamak o kadar kolay olmayacak” dedi.
Son dakika. Diyarbakır’da konuşan HEDEP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Demokrasiyi, barışı, kayyum zihniyetini ortadan kaldıracak, Kürt meselesini demokratik çözümü sağlayacak, yolsuzluk-talan düzeni son bulacak ittifaklar olursa tabi ki varız” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet Diyarbakır’a geldi. Kent Koruma ve Dayanışma Platformu'nu (DKKDP) ziyaret eden Bakırhan, burada gündemde olan tartışmalara dair açıklamalarda bulundu.

'Yeni yöntemlerle seçime gireceğiz'

tuncer-bakirhan-y.jpg

Yerel seçimlerde halkın adayları belirleyeceğini söyleyen Bakırhan, “Adaylarımızı kentlerimiz, halkımız belirleyecek. Kendisi önersin, kendisi seçsin. Halkın yanlışından bir zarar gelmez. Kaldı ki yanlış yapacağını da düşünmüyorum. Yakın zamanda yapılacak seçime yeni yöntemlerle gireceğiz. Umarım başarılı oluruz. Siz kentin vicdanısınız. Halkla daha fazla iç içe olan kurumlar olarak bizlere yardımcı olabilirsiniz. Burada bir araya gelen insanların ortak düşüncelerini almak istiyoruz. Yol hattımızı burada oturan bileşenlerin ortaya koyduğu düşüncelerle belirlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

'Kemalist bir tayfa var, bizi bir ittifaka yönlendirmeye çalışıyorlar'

AK Parti ile HEDEP arasında yapılan görüşmelere dair konuşan Bakırhan şunları söyledi, “Ulusalcı, milliyetçi, Kemalist bir tayfa var. Bizi bir ittifaka, bir yere yönlendirmeye çalışıyorlar. Hasta tutsaklar için eski eş genel başkanımız ve Meclis Başkanvekilimizin yapmış olduğu görüşmeyi. AKP ile yapılmış bir ittifak görüşmesi olarak yansıtılmasını kınıyoruz. Bunu yapan vatandaşa da gazetecilik yapmadığını belirtmek istiyoruz. Aramızda yerel seçimler için kesinlikle herhangi bir görüşme trafiği yok. Ne AKP'nin ne de bizim ittitak gibi bir talebimiz ve isteğimiz olmadı. Meclis’in işleyişi arasında 3’üncü büyük partisi olarak ‘infaz yakma ve hasta tutsakların’ durumunu arkadaşlarımız görüştü. Demokrasiyi, barışı, kayyum zihniyetini ortadan kaldıracak, Kürt meselesini demokratik çözümü sağlayacak, yolsuzluk-talan düzeni son bulacak ittifaklar olursa tabi ki varız. Bu neyi tarif ediyor, kime bir çağrıdır? Onu da bütün kamuoyu ve siyasi partiler buradan bir şeyler çıkarabilirler.

kent-koruma.jpg

‘Çözüm isteyen bir hükümet ile karşı karşıya olsaydık’

Kürt meselesinin çözümünde sayın Öcalan’ın rolünün çok büyük olduğunu daha önce Meclis kürsüsünden de dile getirmiştik. Çözüm isteyen bir hükümet ile keşke karşı karşıya olsaydık. İlk önce mutlak tecridin sonlanması gerekirdi. Tecrit devam ediyorsa demek ki çözüme dönük bir niyet yok. Tecrit devam ediyorsa biraz önce arkadaşın sorduğu sorunun (AKP ile ittifak) olma ihtimali milyonda sıfır” şeklinde konuştu.

'Kayyım atama şansları yok'

Kayyum atamalarına ilişkin de konuşan Bakırhan şunları söyledi, “Devletin kayyım politikası başarıya ulaşmadı. Amedli kurumlar olarak, halklarımız olarak bir araya gelebilirsek en güçlü iktidarın bile kayyım atama şansı yok. Kentin kendi seçtiği adaylarla çıkabilirsek, kayyım atanamayacağını düşünüyorum. Kayyım atamayı düşünenler iyi düşünmeli. Bu sefer kayyım atamak o kadar kolay olmayacak” dedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.