Silvan’da Kaldırımlardan sonra caddelerde işgal edildi

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 23.01.2024 - 14:02, Güncelleme: 24.01.2024 - 10:29 2305+ kez okundu.
 

Silvan’da Kaldırımlardan sonra caddelerde işgal edildi

Silvan’da yaşanan kaldırım işgalleri, şimdi de caddelere sıçradı. İlçenin en işlek Caddesi'nde kaldırımları işgal eden esnafların denetimsizlik nedeniyle caddeleri de işgal etmeleri, vatandaşlar arasında rahatsızlık yaratıyor.
Haber: Azad Berdan YILMAZ Kaldırım işgallerinin ardından ilçenin en önemli caddelerinde benzer tabloların görüldüğü başlanıldı. İş yerleri, mağazaların kaldırımları ve caddeleri adeta mağaza reyonu olarak kullanması, yayaların yürüyüş alanlarını daraltıyor ve trafiği olumsuz etkiliyor. Silvan İlçesi Gazi, Karabehlül, Azizoğlu Caddelerinde kaldırım işgallerine yönelik yetersiz zabıta denetimleri, esnafın cesaretini artırarak caddeleri de işgal etmelerine sebep oluyor. Vatandaşlar, bu durumun kent estetiğini bozduğunu ve günlük yaşamı olumsuz etkilediğini dile getiriyor. Silvan sakinleri, kaldırımların ve caddelerin işgallerle dolu olmasının şehir planlaması açısından da ciddi bir sorun teşkil ettiğini ifade ediyor. Zabıta ekiplerinden beklentilerini dile getiren vatandaşlar, kentte düzenin sağlanması için etkili denetimlerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor. Konuyla ilgili olarak yetkililerden yapılan açıklamada, zabıta denetimlerinin artırılacağı ve kaldırım işgallerine karşı daha etkili önlemler alınacağı belirtildi. Ancak vatandaşlar, bu sözlerin bir an önce eyleme dönüştürülmesini bekliyor.  
Silvan’da yaşanan kaldırım işgalleri, şimdi de caddelere sıçradı. İlçenin en işlek Caddesi'nde kaldırımları işgal eden esnafların denetimsizlik nedeniyle caddeleri de işgal etmeleri, vatandaşlar arasında rahatsızlık yaratıyor.

Haber: Azad Berdan YILMAZ

Kaldırım işgallerinin ardından ilçenin en önemli caddelerinde benzer tabloların görüldüğü başlanıldı. İş yerleri, mağazaların kaldırımları ve caddeleri adeta mağaza reyonu olarak kullanması, yayaların yürüyüş alanlarını daraltıyor ve trafiği olumsuz etkiliyor.

Silvan İlçesi Gazi, Karabehlül, Azizoğlu Caddelerinde kaldırım işgallerine yönelik yetersiz zabıta denetimleri, esnafın cesaretini artırarak caddeleri de işgal etmelerine sebep oluyor. Vatandaşlar, bu durumun kent estetiğini bozduğunu ve günlük yaşamı olumsuz etkilediğini dile getiriyor.

Silvan sakinleri, kaldırımların ve caddelerin işgallerle dolu olmasının şehir planlaması açısından da ciddi bir sorun teşkil ettiğini ifade ediyor. Zabıta ekiplerinden beklentilerini dile getiren vatandaşlar, kentte düzenin sağlanması için etkili denetimlerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyor.

Konuyla ilgili olarak yetkililerden yapılan açıklamada, zabıta denetimlerinin artırılacağı ve kaldırım işgallerine karşı daha etkili önlemler alınacağı belirtildi. Ancak vatandaşlar, bu sözlerin bir an önce eyleme dönüştürülmesini bekliyor.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.