Silvan’da Kılıçdaroğlu büyük fark attı, AKP oy yükselti

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 28.05.2023 - 20:50, Güncelleme: 28.05.2023 - 20:50 2247+ kez okundu.
 

Silvan’da Kılıçdaroğlu büyük fark attı, AKP oy yükselti

Resmi olmayan sonuçlara göre Silvan İlçesinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir farkla önde olduğu görüldü. AK Parti oylarını 2018 yılına göre yükselti.
Haber: İhsan YILMAZ Resmi olmayan sonuçlara göre Silvan İlçesinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir farkla önde olduğu görüldü. AK Parti oylarını 2018 yılına göre yükselti.   28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde oy verme işleminin ardından sayımlar resmi olmayan sonuçlara göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir farkla önde olduğu görüldü. SİLVAN SEÇİM SONUÇLARI Silvan İlçesinde 54 bin 406 seçmen için 193 sandık kuruldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir farkla önde olduğu Silvan’da resmi olmayan sonuçlar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 78.58, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 21.42, oy aldı. Erdoğan’ın 2018 seçimlerinde yüzde 17.11 oranında oy aldığı Silvan’da durumlar tersine döndü. Açılan sandık oranı yüzde %100’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 78.58, Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 21.42 oldu.  28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Silvan İlçesinde kurulan 193 sandıkta 41 bin 552 seçmen oy kullandı. Recep Tayyip Erdoğan 8 bin 899 oy alırken, Kemal Kılıçtaroğlu ise 32 bin 653 oy alırken, ERDOĞAN: KAZANDIK Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimin ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan, “Kazandık” dedi. Kısıklı’daki konutunun önünde partililere seslenen Erdoğan, “Seçimi önde tamamladık. Seçimin sağlıklı şekilde yürütülmesinde katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum. Gençlerimizi, kadınlarımızı tebrik ediyorum. AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. İkinci tura göre, yüksek oy oranları ile sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercih ile önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tebliğ eden ülkemizin her bir ferdine teşekkür ediyorum” dedi.    
Resmi olmayan sonuçlara göre Silvan İlçesinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir farkla önde olduğu görüldü. AK Parti oylarını 2018 yılına göre yükselti.

Haber: İhsan YILMAZ

Resmi olmayan sonuçlara göre Silvan İlçesinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir farkla önde olduğu görüldü. AK Parti oylarını 2018 yılına göre yükselti.

 

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde oy verme işleminin ardından sayımlar resmi olmayan sonuçlara göre Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir farkla önde olduğu görüldü.

SİLVAN SEÇİM SONUÇLARI

Silvan İlçesinde 54 bin 406 seçmen için 193 sandık kuruldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir farkla önde olduğu Silvan’da resmi olmayan sonuçlar netleşmeye başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 78.58, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 21.42, oy aldı.

Erdoğan’ın 2018 seçimlerinde yüzde 17.11 oranında oy aldığı Silvan’da durumlar tersine döndü. Açılan sandık oranı yüzde %100’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 78.58, Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 21.42 oldu. 

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Silvan İlçesinde kurulan 193 sandıkta 41 bin 552 seçmen oy kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan 8 bin 899 oy alırken, Kemal Kılıçtaroğlu ise 32 bin 653 oy alırken,

ERDOĞAN: KAZANDIK

Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimin ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan, “Kazandık” dedi.

Kısıklı’daki konutunun önünde partililere seslenen Erdoğan, “Seçimi önde tamamladık. Seçimin sağlıklı şekilde yürütülmesinde katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum. Gençlerimizi, kadınlarımızı tebrik ediyorum. AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. İkinci tura göre, yüksek oy oranları ile sandığa koşan herkese teşekkür ediyorum. Yaptığı tercih ile önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize tebliğ eden ülkemizin her bir ferdine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.