Hasuni Mağaraları ziyaretçilere kapatıldı

Silvan 17.10.2023 - 11:29, Güncelleme: 17.10.2023 - 11:47 1410+ kez okundu.
 

Hasuni Mağaraları ziyaretçilere kapatıldı

Silvan İlçesinde bulunan tarihi Hasuni mağaraları depremde hasar gördüğü gerekçesiyle Kültür ve Turizme Bakanlığı tarafından tedbir amaçlı geçici olarak ziyaretçilere kapattı.
Haber: İhsan YILMAZ Merkez üssü Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş meydana gelen depreminde Hasuni mağaralarından hasar oluştuğu ve tedbir amaçlı ziyaretçilere kapatıldığı belirtildi. Kültür ve Turizm bakanlığı tarafında inceleme altına alınan Hasuni Mağaraları birinci derecede ağır hasarlı olduğu tespit edildi. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine bulunan tarihi Hasuni Mağaraları, birbirine bağlı 300’den fazla odası bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının yapmış olduğu çalışmalarda oda içlerinde taş kopmaları ve döküntüler olduğu görüldü. Hasuni Mağaraları Tesis İşletmecisi Aslan Bakır, “Silvan İlçemize 6 kilometre mesafede bulunan tarihi Hasuni Mağaraları 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş meydana gelen depreminde mağaralarda bulunan oda kısımlarında taş kopmaları ve çöküntüler tespit edildi. Bu nedenle tedbir amaçlı geçici olarak ziyaretçilere kapatıldı. Turizme ve ziyaretçilere kapatılan mağara ziyaretleri tesis işletmesi olaraktan bizleri de olumsuz bir şekilde etkiledi. Mağara ziyaretlere kapatılınca tesis olarak ta iş yapamaz duruma geldi. Silvan Kaymakamlığı mağaraların akıbeti için Kültür ve Turizm bakanlığına başvuruda bulunuldu. Bakanlığın talimatları doğrultusunda Mağarın ziyaretçileri açılıp açılmayacağı konusunda karar verilecektir. Umarım en kısa zamanda Mağaralar turizme ve ziyaretçilere açılacaktır” dedi.
Silvan İlçesinde bulunan tarihi Hasuni mağaraları depremde hasar gördüğü gerekçesiyle Kültür ve Turizme Bakanlığı tarafından tedbir amaçlı geçici olarak ziyaretçilere kapattı.

Haber: İhsan YILMAZ

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş meydana gelen depreminde Hasuni mağaralarından hasar oluştuğu ve tedbir amaçlı ziyaretçilere kapatıldığı belirtildi.

Kültür ve Turizm bakanlığı tarafında inceleme altına alınan Hasuni Mağaraları birinci derecede ağır hasarlı olduğu tespit edildi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine bulunan tarihi Hasuni Mağaraları, birbirine bağlı 300’den fazla odası bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının yapmış olduğu çalışmalarda oda içlerinde taş kopmaları ve döküntüler olduğu görüldü.

Hasuni Mağaraları Tesis İşletmecisi Aslan Bakır, “Silvan İlçemize 6 kilometre mesafede bulunan tarihi Hasuni Mağaraları 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş meydana gelen depreminde mağaralarda bulunan oda kısımlarında taş kopmaları ve çöküntüler tespit edildi. Bu nedenle tedbir amaçlı geçici olarak ziyaretçilere kapatıldı. Turizme ve ziyaretçilere kapatılan mağara ziyaretleri tesis işletmesi olaraktan bizleri de olumsuz bir şekilde etkiledi. Mağara ziyaretlere kapatılınca tesis olarak ta iş yapamaz duruma geldi. Silvan Kaymakamlığı mağaraların akıbeti için Kültür ve Turizm bakanlığına başvuruda bulunuldu. Bakanlığın talimatları doğrultusunda Mağarın ziyaretçileri açılıp açılmayacağı konusunda karar verilecektir. Umarım en kısa zamanda Mağaralar turizme ve ziyaretçilere açılacaktır” dedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.