HEDEP’li vekile ‘silahlı tehdit’

Gündem (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 22.11.2023 - 16:03, Güncelleme: 22.11.2023 - 16:10 1302+ kez okundu.
 

HEDEP’li vekile ‘silahlı tehdit’

HEDEP Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, Diyarbakır’da silahlı tehdide maruz kaldığını açıkladı.
Sinan Çiftyürek Meclis’te yaptığı açıklama ile Diyarbakır’da bir kişinin silahlı tehdidine maruz kaldığını belirtti. Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı da olan Çiftyürek yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Ben ve bir yoldaşım biz parti binamız KKP’den çıkarken saat 16.45’te Gevran Caddesi’nde ilerlerken, caddenin soluna doğru Ofis Market’in bulunduğu caddesinin devamıdır. O caddenin ikinci sokağı Akkoyunlu 3 adıyla anılan sokağın başına geldiğimizde ben ve önümdeki yoldaşım arasında bir ya da iki metre gibi bir mesafe vardı. O arada sokağın başındaki bir şahıs aniden önüme fırladı, yeleğini açarak silahını bana gösterdi. Yüz yüze geldik. ‘Bu şahıs bana silah gösteriyor’ diyerek yanımdaki yoldaşıma seslendim. Bunlar birkaç saniye içinde oldu. Sonra şahıs uzaklaştı.” Çiftyürek, “Açıktır ki bu ön takibi içeren bir durum. Bizi takip etmemiş olsalardı bilmezlerdi” dedi. (Haber Merkezi)
HEDEP Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, Diyarbakır’da silahlı tehdide maruz kaldığını açıkladı.

Sinan Çiftyürek Meclis’te yaptığı açıklama ile Diyarbakır’da bir kişinin silahlı tehdidine maruz kaldığını belirtti.

Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı da olan Çiftyürek yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

“Ben ve bir yoldaşım biz parti binamız KKP’den çıkarken saat 16.45’te Gevran Caddesi’nde ilerlerken, caddenin soluna doğru Ofis Market’in bulunduğu caddesinin devamıdır. O caddenin ikinci sokağı Akkoyunlu 3 adıyla anılan sokağın başına geldiğimizde ben ve önümdeki yoldaşım arasında bir ya da iki metre gibi bir mesafe vardı. O arada sokağın başındaki bir şahıs aniden önüme fırladı, yeleğini açarak silahını bana gösterdi. Yüz yüze geldik. ‘Bu şahıs bana silah gösteriyor’ diyerek yanımdaki yoldaşıma seslendim. Bunlar birkaç saniye içinde oldu. Sonra şahıs uzaklaştı.”

Çiftyürek, “Açıktır ki bu ön takibi içeren bir durum. Bizi takip etmemiş olsalardı bilmezlerdi” dedi. (Haber Merkezi)

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.