İşte Yeşil Sol Parti'nin kesinleşen adayları!

Siyaset 04.04.2023 - 12:23, Güncelleme: 13.04.2023 - 10:46 3133+ kez okundu.
 

İşte Yeşil Sol Parti'nin kesinleşen adayları!

Yeşil Sol Parti'nin Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı'nda aday göstereceği kişiler resmi olarak açıklanmasa da kesinlik kazandı.
Kulislere yansıyan bilgilere göre, Kürt ittifakından 3 kişi aday gösterilecek. Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel Diyarbakır'dan, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek Urfa'dan, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç ise Van'dan aday gösterilecek. DDKD’ye kontenjan yok Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) ve Partiya Azadi'ye bu seçimde milletvekilliği için kontenjan verilmedi. Daha önce ittifakta yer alan KDP Türkiye ise temsiliyet hakkı tanınmadığı için ittifaktan çekildi. KDP Türkiye'ye 2018 yerel seçimlerinde Diyarbakır Çınar Belediyesi Eş Başkanlığı için kontenjan ayrılmıştı. DDKD'den İmam Taşçıer HDP’den 2 dönem Diyarbakır milletvekilliği yapmıştı. Kürdistan Komünist Partisi’nden Nusrettin Maçin de 27’inci dönemde Urfa milletvekilliği yapmıştı. Urfa’dan bu dönem, Maçin’in yerine KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek aday gösterilecek. Bucak toplantılara katılmadı KDP Başkanı Sertaç Bucak'ın son dönemlerde toplantılara katılmadığı için ittifak dışında kaldığı öğrenildi. Kürdistan Özgürlük Partisi PAK ile yapılan ittifak görüşmelerinden ise bir sonuç çıkmadı. HAKPAR seçime girecek Kendilerini “Kürdistani parti” olarak adlandıran partilerden Hak ve Özgürlükler Partisi ise (HAKPAR) kendi başına seçime girecek. KDP Bakur ise seçimleri boykot kararı almış, kararı kamuoyuna duyurmuştu.  
Yeşil Sol Parti'nin Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı'nda aday göstereceği kişiler resmi olarak açıklanmasa da kesinlik kazandı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Kürt ittifakından 3 kişi aday gösterilecek. Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel Diyarbakır'dan, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek Urfa'dan, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç ise Van'dan aday gösterilecek.

bayram.jpg

DDKD’ye kontenjan yok

Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) ve Partiya Azadi'ye bu seçimde milletvekilliği için kontenjan verilmedi. Daha önce ittifakta yer alan KDP Türkiye ise temsiliyet hakkı tanınmadığı için ittifaktan çekildi. KDP Türkiye'ye 2018 yerel seçimlerinde Diyarbakır Çınar Belediyesi Eş Başkanlığı için kontenjan ayrılmıştı. DDKD'den İmam Taşçıer HDP’den 2 dönem Diyarbakır milletvekilliği yapmıştı. Kürdistan Komünist Partisi’nden Nusrettin Maçin de 27’inci dönemde Urfa milletvekilliği yapmıştı. Urfa’dan bu dönem, Maçin’in yerine KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek aday gösterilecek.

pia.jpg

Bucak toplantılara katılmadı

KDP Başkanı Sertaç Bucak'ın son dönemlerde toplantılara katılmadığı için ittifak dışında kaldığı öğrenildi. Kürdistan Özgürlük Partisi PAK ile yapılan ittifak görüşmelerinden ise bir sonuç çıkmadı.

sinan.jpg

HAKPAR seçime girecek

Kendilerini “Kürdistani parti” olarak adlandıran partilerden Hak ve Özgürlükler Partisi ise (HAKPAR) kendi başına seçime girecek. KDP Bakur ise seçimleri boykot kararı almış, kararı kamuoyuna duyurmuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.