‘Bedava doğalgaz'da tarih netleşti

Ekonomi 23.04.2023 - 10:52, Güncelleme: 23.04.2023 - 10:52 1465+ kez okundu.
 

‘Bedava doğalgaz'da tarih netleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği ücretsiz doğalgaz uygulaması 20 Nisan’dan sonra başlayacak. 20 Nisan sonrası gelecek ilk faturalarda tutar sıfır olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının devreye alınmasıyla konutlarda kullanılacak mutfak ve sıcak su tüketiminde 25 metreküp doğal gaz tüketiminden ücret alınmayacağını açıklamıştı. Konutlarda 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarda sıfır tutar yer alacak. Konutlarda doğalgazın metreküpünün Türkiye ortalamasının (dağıtım bedeli ve vergiler dahil) 6.07 lira olduğundan hareketle yapılan hesaba göre, bir yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküpün ücretsiz olmasıyla faturalardan aylık 151.75 lira alınmayacak. Bir yıllık dönemde vatandaşın cebinde bin 821 lira kalacak. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği ücretsiz doğalgaz uygulaması 20 Nisan’dan sonra başlayacak. 20 Nisan sonrası gelecek ilk faturalarda tutar sıfır olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının devreye alınmasıyla konutlarda kullanılacak mutfak ve sıcak su tüketiminde 25 metreküp doğal gaz tüketiminden ücret alınmayacağını açıklamıştı. Konutlarda 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarda sıfır tutar yer alacak. Konutlarda doğalgazın metreküpünün Türkiye ortalamasının (dağıtım bedeli ve vergiler dahil) 6.07 lira olduğundan hareketle yapılan hesaba göre, bir yıl boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküpün ücretsiz olmasıyla faturalardan aylık 151.75 lira alınmayacak.

Bir yıllık dönemde vatandaşın cebinde bin 821 lira kalacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.