HDP’li heyet Bismil’e gidecek

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 16.06.2023 - 11:53, Güncelleme: 16.06.2023 - 11:53 1875+ kez okundu.
 

HDP’li heyet Bismil’e gidecek

HDP’li heyet, Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde arazi kavgasında, 9 yakınını kaybeden Taş ve Alyamaç ailelerini ziyaret edecek.
HDP Diyarbakır milletvekilleri, eş başkanlar, belediye eş başkanları ile kanaat önderlerinden oluşan bir heyet saat 13.00’da arazi kavgasının yaşandığı Serçeli köyü ile Sarıhüseyin Köyü’nü ziyaret edecek. Heyet, kavgada 9 yakınını kaybeden Taş ve Alyamaç aileleri ile görüşerek, bundan sonraki dönemde barışın sağlanması için girişimlerde bulunacak. 9 kişi öldürülmüştü Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı Serçelek ve Sarıhüseyin köylerinde yaşayan Taş ve Alyamaç ailelerinin 350 dönümlük arazinin paylaşımı konusunda yaşadıkları husumet dün silahlı kavgaya dönüşmüş, kavgada 9 kişi yaşamını yitirmişti, 2 kişi de yaralanmıştı. Taziye kurulmadı Yaşamını yitiren 9 kişi dün otopsi işlemlerinin ardından defnedildi. Taş ve Alyamaç ailelerinin henüz taziye kurmadığı öğrenildi. (Haber Merkezi)
HDP’li heyet, Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde arazi kavgasında, 9 yakınını kaybeden Taş ve Alyamaç ailelerini ziyaret edecek.

HDP Diyarbakır milletvekilleri, eş başkanlar, belediye eş başkanları ile kanaat önderlerinden oluşan bir heyet saat 13.00’da arazi kavgasının yaşandığı Serçeli köyü ile Sarıhüseyin Köyü’nü ziyaret edecek. Heyet, kavgada 9 yakınını kaybeden Taş ve Alyamaç aileleri ile görüşerek, bundan sonraki dönemde barışın sağlanması için girişimlerde bulunacak.

9 kişi öldürülmüştü

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne bağlı Serçelek ve Sarıhüseyin köylerinde yaşayan Taş ve Alyamaç ailelerinin 350 dönümlük arazinin paylaşımı konusunda yaşadıkları husumet dün silahlı kavgaya dönüşmüş, kavgada 9 kişi yaşamını yitirmişti, 2 kişi de yaralanmıştı.

Taziye kurulmadı

Yaşamını yitiren 9 kişi dün otopsi işlemlerinin ardından defnedildi. Taş ve Alyamaç ailelerinin henüz taziye kurmadığı öğrenildi.

(Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.