SİLVAN’DA BUĞDAY GETİRİLEN KOTA ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDİYOR

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 22.06.2023 - 12:56, Güncelleme: 22.06.2023 - 13:02 2056+ kez okundu.
 

SİLVAN’DA BUĞDAY GETİRİLEN KOTA ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDİYOR

Silvan İlçesinde buğday üreticileri buğdaya getirilen çiftçileri mağdur ediyor, Çiftçiler geçen yıl 100 ton buğday teslim ederken, bu yıl verim yüksekliğiyle beraber buğdaya kota getirilmesi bizleri endişelendiriyor.
Haber: İhsan YILMAZ/Silvan Silvan ilçesindeki çiftçiler geçen yıl Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde 100 dönüm için 100 ton buğday teslim ederken, bu yıl 100 dönümde, 50 ton buğday teslim etme kotasına tepki gösterdi. Çiftçiler tonaj artırılmazsa buğdayımız elimizde kalacak, endişesi yaşıyor. “100 TON YERİNE 50 TON BUĞDAY ALINIYOR” Silvan’daki çiftçiler gazetemize açıklamalarda bulunarak, yaşadıkları sorunları dile getirdiler. ÇKS’ye getirilen 50 ton kotası bölgedeki tüm çiftçileri mağdur etiğini dile getiren Niyazi İldiz, “Geçen yıl Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde 100 dönüm buğday için 100 ton buğday alımı yapılıyordu. Ancak Bu yıl 100 dönüm için sadece 50 ton buğday teslim alınıyor.  Bu yıl verim yüksek ancak alımlara kota getirilmesi bizleri mağdur ediyor. Eğer tonaj artırılmazsa buğdayımız elimizde kalacak. Bu yüzden endişeliyiz” diye dert yandı. “ÖZELLEŞTİRME ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDİYOR” Toprak Mahsuller Ofisiler (TMO) özelleştirme kapsamına alınmasıyla birlikte çiftçilerin mağduriyetlerinin de baş gösterdiğini söyleyen, Çiftçi Emin Eken, “Toprak Mahsuller Ofisiler (TMO) özelleştirme kapsamına alınmasıyla birlikte biz çiftçilerinde mağduriyeti başlamış durumda Geçtiğimiz yıl ÇKS üzerinde 100 ton buğday alımı yapılırken, bu yıl buğdaya getirilen koda çiftçiyi mağdur ediyor. Hükümet bir an önce buğday tonajını yükselterek 50 tondan 100 tona çıkarılması gerekiyor. Yoksa bölgedeki tüm çiftçilerin buğdayı ellerinde kalacaktır” dedi.  
Silvan İlçesinde buğday üreticileri buğdaya getirilen çiftçileri mağdur ediyor, Çiftçiler geçen yıl 100 ton buğday teslim ederken, bu yıl verim yüksekliğiyle beraber buğdaya kota getirilmesi bizleri endişelendiriyor.

Haber: İhsan YILMAZ/Silvan

Silvan ilçesindeki çiftçiler geçen yıl Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde 100 dönüm için 100 ton buğday teslim ederken, bu yıl 100 dönümde, 50 ton buğday teslim etme kotasına tepki gösterdi. Çiftçiler tonaj artırılmazsa buğdayımız elimizde kalacak, endişesi yaşıyor.

“100 TON YERİNE 50 TON BUĞDAY ALINIYOR”

Silvan’daki çiftçiler gazetemize açıklamalarda bulunarak, yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

ÇKS’ye getirilen 50 ton kotası bölgedeki tüm çiftçileri mağdur etiğini dile getiren Niyazi İldiz, “Geçen yıl Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinde 100 dönüm buğday için 100 ton buğday alımı yapılıyordu. Ancak Bu yıl 100 dönüm için sadece 50 ton buğday teslim alınıyor.  Bu yıl verim yüksek ancak alımlara kota getirilmesi bizleri mağdur ediyor. Eğer tonaj artırılmazsa buğdayımız elimizde kalacak. Bu yüzden endişeliyiz” diye dert yandı.

“ÖZELLEŞTİRME ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDİYOR”

Toprak Mahsuller Ofisiler (TMO) özelleştirme kapsamına alınmasıyla birlikte çiftçilerin mağduriyetlerinin de baş gösterdiğini söyleyen, Çiftçi Emin Eken, “Toprak Mahsuller Ofisiler (TMO) özelleştirme kapsamına alınmasıyla birlikte biz çiftçilerinde mağduriyeti başlamış durumda Geçtiğimiz yıl ÇKS üzerinde 100 ton buğday alımı yapılırken, bu yıl buğdaya getirilen koda çiftçiyi mağdur ediyor. Hükümet bir an önce buğday tonajını yükselterek 50 tondan 100 tona çıkarılması gerekiyor. Yoksa bölgedeki tüm çiftçilerin buğdayı ellerinde kalacaktır” dedi.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.