Diyarbakır’da ‘ölüm caddesi’ için CİMER’e başvuru

Diyarbakır 22.07.2023 - 13:02, Güncelleme: 22.07.2023 - 13:02 1891+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da ‘ölüm caddesi’ için CİMER’e başvuru

Diyarbakır’da, yeterli tedbir alınmadığı için sık sık ölümlü kazaların yaşandığı stadyum caddesi için esnaf harekete geçti. CİMER’e başvuran cadde esnafı, Emniyet ve Belediyeyi göreve çağırdı.
Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Stadyum Caddesi’nde, alkol alıp yarış yapan sürücüler zaman zaman ölümlü kazaların yaşanmasına neden oluyor. Denetimin olmadığı bölgede alkollü araç sürücüleri cirit atarken, vatandaşlar caddelerde dolaşamıyor. Stadyum çevresinde bulunan bir grup esnaf, ‘ölüm caddesi’ olarak bilinen Stadyum çevresinde önlemlerin artırılması için CİMER’e başvurdu. Polis kontrolleri artırılsın Esnafların CİMER’e yaptığı başvuruda, “Diyarbakır yolları çok geniş ve uzun kavşaklar var. Son zamanlarda fazlaca yarışlar yapılıyor ve ölümlü kazalar meydana geliyor. Özellikle geceleri stadyum çıvarında alkol alıp yarışlar yapıyorlar, bunu tüm halk biliyor. Hem polis kontrollerinin arttırılmasını istiyoruz hem de birçok yere EDS ve MOBESSE getirilmesini istiyoruz. Polis kontrollerinin artırılmasını talep ediyoruz. Bu konuda gerekli çalışmanın yapılmasını istiyoruz” şeklinde talepte bulundular. İhale aşamasında Esnafa yanıt veren CİMER başvuru hakkında şu değerlendirmeyi yaptı, “İlimizde trafik kazalarının önlenmesi için Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’nin alt birimleri olan Ortalama Hız Tespit Sistemi, Kırmızı ışık ihlal tespit sistemi ve park ihlal tespit sistemi kurulacak yerlerin tespit edildiği, EDS kurulum işlemlerinin Diyarbakır Büyükşehir Başkanlığında ihale aşamasında olduğu bildirilmiştir. Trafik denetleme şube müdürlüğümüze bağlı resmi-sivil ekiplerimiz tarafından trafik üzen ve güvenliğini sağlamak amacıyla ilimiz genelinde sabit, seyir halinde ve ihbarlı olarak denetim faaliyetleri arttırılarak devam etmektedir” yanıtı verildi.
Diyarbakır’da, yeterli tedbir alınmadığı için sık sık ölümlü kazaların yaşandığı stadyum caddesi için esnaf harekete geçti. CİMER’e başvuran cadde esnafı, Emniyet ve Belediyeyi göreve çağırdı.

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi Stadyum Caddesi’nde, alkol alıp yarış yapan sürücüler zaman zaman ölümlü kazaların yaşanmasına neden oluyor. Denetimin olmadığı bölgede alkollü araç sürücüleri cirit atarken, vatandaşlar caddelerde dolaşamıyor. Stadyum çevresinde bulunan bir grup esnaf, ‘ölüm caddesi’ olarak bilinen Stadyum çevresinde önlemlerin artırılması için CİMER’e başvurdu.

Polis kontrolleri artırılsın

Esnafların CİMER’e yaptığı başvuruda, “Diyarbakır yolları çok geniş ve uzun kavşaklar var. Son zamanlarda fazlaca yarışlar yapılıyor ve ölümlü kazalar meydana geliyor. Özellikle geceleri stadyum çıvarında alkol alıp yarışlar yapıyorlar, bunu tüm halk biliyor. Hem polis kontrollerinin arttırılmasını istiyoruz hem de birçok yere EDS ve MOBESSE getirilmesini istiyoruz. Polis kontrollerinin artırılmasını talep ediyoruz. Bu konuda gerekli çalışmanın yapılmasını istiyoruz” şeklinde talepte bulundular.

İhale aşamasında

Esnafa yanıt veren CİMER başvuru hakkında şu değerlendirmeyi yaptı, “İlimizde trafik kazalarının önlenmesi için Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’nin alt birimleri olan Ortalama Hız Tespit Sistemi, Kırmızı ışık ihlal tespit sistemi ve park ihlal tespit sistemi kurulacak yerlerin tespit edildiği, EDS kurulum işlemlerinin Diyarbakır Büyükşehir Başkanlığında ihale aşamasında olduğu bildirilmiştir. Trafik denetleme şube müdürlüğümüze bağlı resmi-sivil ekiplerimiz tarafından trafik üzen ve güvenliğini sağlamak amacıyla ilimiz genelinde sabit, seyir halinde ve ihbarlı olarak denetim faaliyetleri arttırılarak devam etmektedir” yanıtı verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.