Diyarbakır SES’ten sürgüne tepki

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 26.07.2023 - 14:25, Güncelleme: 26.07.2023 - 14:25 1571+ kez okundu.
 

Diyarbakır SES’ten sürgüne tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi işyeri temsilcisi Serdar Büyükdeniz’in sürgün edilmesine tepki gösterdi.
SES Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi işyeri temsilcisinin sürgün edilmesi ve mobbinge uğramasına ilişkin açıklama yaptı. Dağkapı Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde yapılan açıklamayı SES Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gülhan Tekin okudu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ‘PERFORMANSA DAYALI SİSTEM ÇÖKMÜŞTÜR’ “Sağlık emekçilerinin yıllardır var olan yetersiz çalışma koşulları, yoğun çalışmanın getirdiği iş yükü ve mobbing; Covid 19 Pandemisi ve 6 Şubat depremi ile birlikte daha da artmıştır. Performansa dayalı sağlık sistemi çökmüş bir haldedir ve artık yönetilemez durumdadır. Pandemi ve deprem gibi olağan dışı durumlar bahane edilerek emekçilerin alın teri görmezden gelinmekte, ülkenin kaynakları yandaşlara, ranta, talana peşkeş çekilmeye devam edilmektedir. Yandaşı olana her türlü imkânı sunan iktidar, halka yeterli ve gerekli hizmeti sunmaktan imtina etmektedir. İktidarın bu ayrıcalıklı ve ayrımcı yaklaşımları, yerelde hastane idarelerinde mobbing, kayırmacılık, keyfiyetçilik hallerine bürünerek görülmektedir. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışanların birim ve yerleri keyfi olarak değiştirilmekte, talebi olanların ise keyfi olarak değişiklikleri yapılmamaktadır. Hastane içinde sayısızca keyfi uygulama ve görevlendirmeler yapılmaktadır. Yazılan dilekçelere cevap verilmemekte ve tutanaklar da işleme alınmamaktadır. En son işyeri Temsilcimiz Serdar Büyükdeniz, geçen hafta fuzuli dilekçe yazdığı gerekçesiyle ikaz edilmiş, daha sonrasında ise istek dışı tayin denilerek Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sürgün edilmiştir. Usulsüzlük yapan ve kamuoyuna hesap vermesi gereken bu kişiler hesap verdi mi? Şikâyet konularına dair yapılan soruşturmanın akıbeti, objektif bir şekilde ilgili kişilerle paylaşıldı mı? Burada sendika temsilcimiz Serdar Büyükdeniz şahsında bütün sağlık emekçilerinin sesi kesilmek istenmektedir.”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi işyeri temsilcisi Serdar Büyükdeniz’in sürgün edilmesine tepki gösterdi.

SES Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi işyeri temsilcisinin sürgün edilmesi ve mobbinge uğramasına ilişkin açıklama yaptı. Dağkapı Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde yapılan açıklamayı SES Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gülhan Tekin okudu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

‘PERFORMANSA DAYALI SİSTEM ÇÖKMÜŞTÜR’

“Sağlık emekçilerinin yıllardır var olan yetersiz çalışma koşulları, yoğun çalışmanın getirdiği iş yükü ve mobbing; Covid 19 Pandemisi ve 6 Şubat depremi ile birlikte daha da artmıştır. Performansa dayalı sağlık sistemi çökmüş bir haldedir ve artık yönetilemez durumdadır. Pandemi ve deprem gibi olağan dışı durumlar bahane edilerek emekçilerin alın teri görmezden gelinmekte, ülkenin kaynakları yandaşlara, ranta, talana peşkeş çekilmeye devam edilmektedir. Yandaşı olana her türlü imkânı sunan iktidar, halka yeterli ve gerekli hizmeti sunmaktan imtina etmektedir. İktidarın bu ayrıcalıklı ve ayrımcı yaklaşımları, yerelde hastane idarelerinde mobbing, kayırmacılık, keyfiyetçilik hallerine bürünerek görülmektedir. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde çalışanların birim ve yerleri keyfi olarak değiştirilmekte, talebi olanların ise keyfi olarak değişiklikleri yapılmamaktadır. Hastane içinde sayısızca keyfi uygulama ve görevlendirmeler yapılmaktadır. Yazılan dilekçelere cevap verilmemekte ve tutanaklar da işleme alınmamaktadır. En son işyeri Temsilcimiz Serdar Büyükdeniz, geçen hafta fuzuli dilekçe yazdığı gerekçesiyle ikaz edilmiş, daha sonrasında ise istek dışı tayin denilerek Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sürgün edilmiştir. Usulsüzlük yapan ve kamuoyuna hesap vermesi gereken bu kişiler hesap verdi mi? Şikâyet konularına dair yapılan soruşturmanın akıbeti, objektif bir şekilde ilgili kişilerle paylaşıldı mı? Burada sendika temsilcimiz Serdar Büyükdeniz şahsında bütün sağlık emekçilerinin sesi kesilmek istenmektedir.”

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.