Diyarbakır’da halı yıkama da yasaklandı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 08.08.2023 - 15:13, Güncelleme: 08.08.2023 - 15:13 1307+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da halı yıkama da yasaklandı

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi su tasarrufu için aracın ardından, halı yıkamayı da geçici olarak yasakladı.
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyunda yaşanabilecek kesintilerin önüne geçmek amacıyla halı yıkamayı yasakladı. Yasak, kent genelindeki 36 halı yıkama fabrikasında bugün başlayacak, 10 Ağustos’a kadar devam edecek. Oto yıkama da yasaklandı DİSKİ, 31 Ağustos’tan itibaren iş yeri önü, kaldırım yıkama ve çevre sulamasının hortumla yapılmasını yasaklamıştı. 151 akaryakıt istasyonunun oto yıkama bölümü ile 283 oto yıkama firmasında araç yıkanması da yasaklandı. Ceza kesilecek Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye zabıta ekipleri kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca 1295 lira idari ceza uygulanacak. (Haber Merkezi)
Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi su tasarrufu için aracın ardından, halı yıkamayı da geçici olarak yasakladı.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyunda yaşanabilecek kesintilerin önüne geçmek amacıyla halı yıkamayı yasakladı. Yasak, kent genelindeki 36 halı yıkama fabrikasında bugün başlayacak, 10 Ağustos’a kadar devam edecek.

Oto yıkama da yasaklandı

DİSKİ, 31 Ağustos’tan itibaren iş yeri önü, kaldırım yıkama ve çevre sulamasının hortumla yapılmasını yasaklamıştı. 151 akaryakıt istasyonunun oto yıkama bölümü ile 283 oto yıkama firmasında araç yıkanması da yasaklandı.

Ceza kesilecek

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye zabıta ekipleri kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca 1295 lira idari ceza uygulanacak. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.