Bağlar’daki metruk yapılar halkın kabusu oldu

Diyarbakır (Güneydoğuekspres Gazetesi) - Güneydoğuekspres Gazetesi | 31.08.2023 - 14:57, Güncelleme: 31.08.2023 - 14:58 1556+ kez okundu.
 

Bağlar’daki metruk yapılar halkın kabusu oldu

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Muradiye ve Kaynartepe mahallelerindeki metruk yapılar, uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline geldi. Korkudan çocuklarını dışarı çıkarmadıklarını ifade eden mahalleli, yetkililerin gerekli önlemleri almasını istedi.
Diyarbakır'da eski bina ve gecekonduların bulunduğu Bağlar ilçesinde bulunan Muradiye ve Kaynartepe mahallelerinde yıkılmaya yüz tutan metruk evler, tehlike saçmaya devam ediyor.  Muradiye Mahallesi’nde özellikle 186. ve 187. Sokak’ta kaderine terk edilmiş vaziyette duran eski kerpiç metruk yapılar, madde bağımlıların ve hırsızların mekanı olmakla birlikte fuhuş amaçlı olarak da sıklıkla kullanılıyor. Çocuklarının sokakta oyun oynarken bile büyük korku yaşadıklarını belirten yurttaşlar, bu konuda yetkililerden çözüm bekliyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, Büyükşehir, Bağlar belediyeleri ile Emniyet’e çağrı yaparak, “Bu metruk yapılar olduğu sürece olası bir tehlike her zaman için kapımızda bizi ve çocuklarımızı bekliyor. Burada birisine bir şey olacak diye korkuyoruz. Ayrıca bu evlerden dökülen tuğla parçaları birine bir şey yapacak diye tedirginiz” dediler. ‘ÇOCUKLARIMIZI DIŞARI ÇIKARAMIYORUZ’ Kaynartepe Mahallesi 290. Sokak’ta bulunan bir diğer metruk yapı hakkında konuşan mahalle sakinlerinden Abdullah Uygur, “Yaklaşık iki yıldır bu bina yıkılmayı bekliyor. İnsanlar içinde tuvalete gidiyor. Her türlü pislik yaşanıyor. Belediye niye gelip de yıkmıyor?” dedi. Kaynartepe Mahallesi’nde esnaflık yapan Aynur Yıldırım adlı yurttaş ise, “Büyükşehir Belediye Başkanı gelsin, Vali gelsin. Biz burada artık yapamıyoruz. Burada her türlü pislik var. Gelsin yıksınlar. Yıkmıyorlarsa bir çare bulsunlar. Boş binalar var, yıksınlar. Biz istiyoruz ki kentsel dönüşüm gelsin. Bizim burasıda yaşanılır bir yer olsun. Benim beş tane çocuğum var. Burada fuhuş yapıyorlar, esrar satıyorlar. Telefon açıyoruz ama bir çözüm olmuyor” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Muradiye ve Kaynartepe mahallelerindeki metruk yapılar, uyuşturucu bağımlılarının meskeni haline geldi. Korkudan çocuklarını dışarı çıkarmadıklarını ifade eden mahalleli, yetkililerin gerekli önlemleri almasını istedi.

Diyarbakır'da eski bina ve gecekonduların bulunduğu Bağlar ilçesinde bulunan Muradiye ve Kaynartepe mahallelerinde yıkılmaya yüz tutan metruk evler, tehlike saçmaya devam ediyor. 
Muradiye Mahallesi’nde özellikle 186. ve 187. Sokak’ta kaderine terk edilmiş vaziyette duran eski kerpiç metruk yapılar, madde bağımlıların ve hırsızların mekanı olmakla birlikte fuhuş amaçlı olarak da sıklıkla kullanılıyor. Çocuklarının sokakta oyun oynarken bile büyük korku yaşadıklarını belirten yurttaşlar, bu konuda yetkililerden çözüm bekliyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, Büyükşehir, Bağlar belediyeleri ile Emniyet’e çağrı yaparak, “Bu metruk yapılar olduğu sürece olası bir tehlike her zaman için kapımızda bizi ve çocuklarımızı bekliyor. Burada birisine bir şey olacak diye korkuyoruz. Ayrıca bu evlerden dökülen tuğla parçaları birine bir şey yapacak diye tedirginiz” dediler.

‘ÇOCUKLARIMIZI DIŞARI ÇIKARAMIYORUZ’
Kaynartepe Mahallesi 290. Sokak’ta bulunan bir diğer metruk yapı hakkında konuşan mahalle sakinlerinden Abdullah Uygur, “Yaklaşık iki yıldır bu bina yıkılmayı bekliyor. İnsanlar içinde tuvalete gidiyor. Her türlü pislik yaşanıyor. Belediye niye gelip de yıkmıyor?” dedi.
Kaynartepe Mahallesi’nde esnaflık yapan Aynur Yıldırım adlı yurttaş ise, “Büyükşehir Belediye Başkanı gelsin, Vali gelsin. Biz burada artık yapamıyoruz. Burada her türlü pislik var. Gelsin yıksınlar. Yıkmıyorlarsa bir çare bulsunlar. Boş binalar var, yıksınlar. Biz istiyoruz ki kentsel dönüşüm gelsin. Bizim burasıda yaşanılır bir yer olsun. Benim beş tane çocuğum var. Burada fuhuş yapıyorlar, esrar satıyorlar. Telefon açıyoruz ama bir çözüm olmuyor” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.