Yeşil Sol Parti yerel seçim stratejisini netleştirdi

Seçim 02.09.2023 - 15:20, Güncelleme: 02.09.2023 - 15:20 1343+ kez okundu.
 

Yeşil Sol Parti yerel seçim stratejisini netleştirdi

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinin yerel seçim stratejisini açıkladı. Protokol üzerinden CHP liderini eleştiren Beştaş, “Kürtler, Ümit Özdağ Bakan olsun diye mi oy verdi” tepkisinde bulundu.
Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Halk TV canlı yayın programına katılarak gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. YSP’li Beştaş, protokol üzerinden Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. ‘Seçimlerde Kılıçdaroğlu için oy istedik’ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde yapmış olduğu protokole de değinen Beştaş, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ ile yapmış olduğu protokolde kayyım ibaresinin yazılması bizim büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Biz değil, kendi arkadaşları bile protokolde ne var bilmiyor. Biz milyonlarca insandan oy istedik, bir oy YSP’ye bir oy Kılıçdaroğlu’na. Biz Ümit Özdağ bakan olsun diye mi Kılıçdarğlu’na oy verdik. Onu bilme hakkımız vardı. Biz asla bir pazarlık yapmadık” ifadelerini kullandı. HÜDA PAR eleştirisi Kılıçdaroğlu’nun HDP ve HÜDA PAR değerlendirmesine tepki gösteren Beştaş, “HÜDA PAR bugün karma eğitime karşı, Türkiye’nin geriye götürmeye çalışan bir yapı. Bugün AK Partililer bile HÜDA PAR’ı dile getirdiklerini savunamazken, ana muhalefet lideri milyonlarca insanı temsil eden bir parti ile HÜDA PAR’ı aynı cümlede kullanması kabul edilemez. Bu sözünü geri almalı ve özür dilemeli” çıkışında bulundu. 'Çözüm sürecinin hep arkasında durduk' Bir izleyicinin ‘yeni bir çözüm süreci mümkün mü’? sorusunu yanıtlayan Beştaş, “Kürt meselesi Türkiye’nin en temel sorunu. Bu meselenin adı konulamadığı için maalesef hala can kayıpları devam ediyor. Her gün neredeyse ölüm haberi alıyoruz. Trabzon’daki anne oğlu askerde olduğu için, Diyarbakır’daki anne ise oğlu dağda olduğu için uyuyamıyor. Bu meselenin barışla çözümlenmesi lazım. Biz çözüm sürecinin her zaman arkasında olduk. Mesele muhatapların görüşmesiydi. Anadilde eğitimi örgüt değil, milyonlarca Kürt istiyor. Kürt olduğu için dışlanmak istemiyor. Meselenin mutlak çözümü için diyalog olması lazım. HDP olarak varlık sebebimiz, bu meseleyi şiddet zemininden çıkarmak” ifadelerini kullandı. Adaylar ön seçimle belirlenecek Partisinin yerel seçim tutumunu açıklayan Beştaş, “Önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlarını ön seçimle belirleyeceğiz. Genel seçimlerde komisyonlar kuruldu, görüşler alındı ama buna rağmen sağlıklı bir durum ortaya çıkmadı. Bu nedenle halkı dinleyeceğiz. Bu eleştirilerden dolayı yerel seçimlerde belediye başkan adayını ön seçimle belirleme kararı aldık” dedi. Kapımız herkese açık Tüm partilere kapılarının açık olduğunu kaydeden Beştaş, “Parti olarak arka kapımızı yok, ön kapımız var. Bizimle görüşmek isteyen varsa gelsin görüşelim” çağrısında bulundu.
Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinin yerel seçim stratejisini açıkladı. Protokol üzerinden CHP liderini eleştiren Beştaş, “Kürtler, Ümit Özdağ Bakan olsun diye mi oy verdi” tepkisinde bulundu.

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Halk TV canlı yayın programına katılarak gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu. YSP’li Beştaş, protokol üzerinden Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

meral-danis-bestas.jpg

‘Seçimlerde Kılıçdaroğlu için oy istedik’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde yapmış olduğu protokole de değinen Beştaş, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ ile yapmış olduğu protokolde kayyım ibaresinin yazılması bizim büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Biz değil, kendi arkadaşları bile protokolde ne var bilmiyor. Biz milyonlarca insandan oy istedik, bir oy YSP’ye bir oy Kılıçdaroğlu’na. Biz Ümit Özdağ bakan olsun diye mi Kılıçdarğlu’na oy verdik. Onu bilme hakkımız vardı. Biz asla bir pazarlık yapmadık” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR eleştirisi

Kılıçdaroğlu’nun HDP ve HÜDA PAR değerlendirmesine tepki gösteren Beştaş, “HÜDA PAR bugün karma eğitime karşı, Türkiye’nin geriye götürmeye çalışan bir yapı. Bugün AK Partililer bile HÜDA PAR’ı dile getirdiklerini savunamazken, ana muhalefet lideri milyonlarca insanı temsil eden bir parti ile HÜDA PAR’ı aynı cümlede kullanması kabul edilemez. Bu sözünü geri almalı ve özür dilemeli” çıkışında bulundu.

'Çözüm sürecinin hep arkasında durduk'

cozum-sureci.jpg

Bir izleyicinin ‘yeni bir çözüm süreci mümkün mü’? sorusunu yanıtlayan Beştaş, “Kürt meselesi Türkiye’nin en temel sorunu. Bu meselenin adı konulamadığı için maalesef hala can kayıpları devam ediyor. Her gün neredeyse ölüm haberi alıyoruz. Trabzon’daki anne oğlu askerde olduğu için, Diyarbakır’daki anne ise oğlu dağda olduğu için uyuyamıyor. Bu meselenin barışla çözümlenmesi lazım. Biz çözüm sürecinin her zaman arkasında olduk. Mesele muhatapların görüşmesiydi. Anadilde eğitimi örgüt değil, milyonlarca Kürt istiyor. Kürt olduğu için dışlanmak istemiyor. Meselenin mutlak çözümü için diyalog olması lazım. HDP olarak varlık sebebimiz, bu meseleyi şiddet zemininden çıkarmak” ifadelerini kullandı.

Adaylar ön seçimle belirlenecek

Partisinin yerel seçim tutumunu açıklayan Beştaş, “Önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlarını ön seçimle belirleyeceğiz. Genel seçimlerde komisyonlar kuruldu, görüşler alındı ama buna rağmen sağlıklı bir durum ortaya çıkmadı. Bu nedenle halkı dinleyeceğiz. Bu eleştirilerden dolayı yerel seçimlerde belediye başkan adayını ön seçimle belirleme kararı aldık” dedi.

Kapımız herkese açık

Tüm partilere kapılarının açık olduğunu kaydeden Beştaş, “Parti olarak arka kapımızı yok, ön kapımız var. Bizimle görüşmek isteyen varsa gelsin görüşelim” çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.