Yeşil Sol’dan yeni karar: Yerel seçimde adaylar nasıl belirlenecek?

Seçim 12.09.2023 - 10:26, Güncelleme: 12.09.2023 - 10:26 1739+ kez okundu.
 

Yeşil Sol’dan yeni karar: Yerel seçimde adaylar nasıl belirlenecek?

Yeşil Sol Parti’nin iki gün süren konferansında 24 karar alındı. Konferansta adayların halk tarafından belirlenmesi karar altına alındı.
Seçimlerden sonra Yeşil Sol Parti’de başlayan yeniden yapılanma süreci, Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün süren Büyük Konferans ile sona erdi. Konferansta Abdullah Öcalan ile aile ve avukat görüşünün sağlanması için mücadele edilmesi kararı alındı. Seçimlerde aday belirleme yöntemi Yerel seçimlerde aday belirleme yöntemi de tartışıldı. Aday belirlenmesinde, parti üyelerinin inanç ve kanaat önderlerinin, sivil toplum örgütlerinin ve seçmenin iradesini ortaya koyabileceği, demokratik çoklu yöntemin esas alınması kararlaştırıldı. Ayrıca aday belirleme seçimiyle ilgili “Aday Belirleme Yönetmeliği” ve “Aday Belirleme Seçim Kılavuzu”nun hazırlanacağı belirtildi. Konferansta Yeşil Sol Parti için isim önerileri de yapıldı. Demokratik Halklar Partisi, en çok önerilen isim oldu. 
Yeşil Sol Parti’nin iki gün süren konferansında 24 karar alındı. Konferansta adayların halk tarafından belirlenmesi karar altına alındı.

Seçimlerden sonra Yeşil Sol Parti’de başlayan yeniden yapılanma süreci, Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün süren Büyük Konferans ile sona erdi. Konferansta Abdullah Öcalan ile aile ve avukat görüşünün sağlanması için mücadele edilmesi kararı alındı.

Seçimlerde aday belirleme yöntemi

Yerel seçimlerde aday belirleme yöntemi de tartışıldı. Aday belirlenmesinde, parti üyelerinin inanç ve kanaat önderlerinin, sivil toplum örgütlerinin ve seçmenin iradesini ortaya koyabileceği, demokratik çoklu yöntemin esas alınması kararlaştırıldı. Ayrıca aday belirleme seçimiyle ilgili “Aday Belirleme Yönetmeliği” ve “Aday Belirleme Seçim Kılavuzu”nun hazırlanacağı belirtildi.

Konferansta Yeşil Sol Parti için isim önerileri de yapıldı. Demokratik Halklar Partisi, en çok önerilen isim oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.