Kürt sanatçının nereye defin edileceği belli oldu

Gündem 13.09.2023 - 13:39, Güncelleme: 13.09.2023 - 13:39 2605+ kez okundu.
 

Kürt sanatçının nereye defin edileceği belli oldu

Yaşamını yitiren Kürt sanatçı Beytocan'ın cenazesinin nereye defin edileceği belli oldu. Beytocan yarın Stockholm'de defnedilecek.
İsveç'te uzun bir süredir kanser tedavisi gören Kürt sanatçı Beytocan (Beytullah Güneri), dün yaşamını yitirdi. Sanatçı Armanc, Beytocan'ın cenazesinin vasiyeti üzerine yarın Stockholm'da defnedileceğini aktardı. Diyarbakır'da taziye kurulacak Rûdaw TV’de Hêvîdar Zana’nın sunduğu programa katılan Kürt sanatçı Beytocan’ın kardeşi Adar Can, sanatçının sağlık durumunun son bir haftadır çok kötü olduğunu söyledi. Beytocan’ın vefat etmeden önce vasiyette bulunduğunu belirten Adar Can, “Vasiyeti var, videoya da kaydettik. Burada yerleşmek istiyordu. ‘Siz buradasınız, ailem de burada, burada kalmak istiyorum’ diyordu. Burada toprağa vereceğiz. Burada, İsveç’te resmi işlemler için bir kaç gün sürüyor. Sonra Stockholm’de teziye kuracağız. Diyarbakır’da dost ve akrabalarımız başka bir taziye kuracak, herkese açık olacak. ‘İyileşirsem Kürdistan’da yaşamak istiyorum’ dedi. Maalesef olmadı” ifadelerini kullandı. Beytocan kimdir? 68 yaşındaki sanatçı Beytocan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde dünyaya geldi. Beytocan, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında tutuklandı ve 15 yıl hapse mahkum edildi. 6,5 yıl cezaevinde kaldı ve 1987 yılında tahliye edildi. Beytocan, 1990 yılında ilk müzik kasetini çıkarırken, bir yıl sonra 1991’de İsveç’e göç etmek zorunda kaldı. Beytocan'ın 4 albümü bulunuyor. “Yan mirin yan Diyarbekir” albümü Türkiye’de yasaklandı. Hayatını kaybetmeden önce verdiği bir söyleşide, imkansızlıklar içerisinde sanat çalışmaları yürüttüğünü anlatıyordu. Beytocan, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Beytocan, bir süre önce ağır bir ameliyat geçirmiş, çenesinin bir kısmı sağ tarafından çıkarılarak, ayağından bir parça yerine konulmuştu. Beytocan, konuşmakta güçlük geçiyordu.
Yaşamını yitiren Kürt sanatçı Beytocan'ın cenazesinin nereye defin edileceği belli oldu. Beytocan yarın Stockholm'de defnedilecek.

İsveç'te uzun bir süredir kanser tedavisi gören Kürt sanatçı Beytocan (Beytullah Güneri), dün yaşamını yitirdi. Sanatçı Armanc, Beytocan'ın cenazesinin vasiyeti üzerine yarın Stockholm'da defnedileceğini aktardı.

Diyarbakır'da taziye kurulacak

Rûdaw TV’de Hêvîdar Zana’nın sunduğu programa katılan Kürt sanatçı Beytocan’ın kardeşi Adar Can, sanatçının sağlık durumunun son bir haftadır çok kötü olduğunu söyledi.

Beytocan’ın vefat etmeden önce vasiyette bulunduğunu belirten Adar Can, “Vasiyeti var, videoya da kaydettik. Burada yerleşmek istiyordu. ‘Siz buradasınız, ailem de burada, burada kalmak istiyorum’ diyordu. Burada toprağa vereceğiz. Burada, İsveç’te resmi işlemler için bir kaç gün sürüyor. Sonra Stockholm’de teziye kuracağız. Diyarbakır’da dost ve akrabalarımız başka bir taziye kuracak, herkese açık olacak. ‘İyileşirsem Kürdistan’da yaşamak istiyorum’ dedi. Maalesef olmadı” ifadelerini kullandı.

Beytocan kimdir?

68 yaşındaki sanatçı Beytocan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde dünyaya geldi. Beytocan, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında tutuklandı ve 15 yıl hapse mahkum edildi. 6,5 yıl cezaevinde kaldı ve 1987 yılında tahliye edildi.

Beytocan, 1990 yılında ilk müzik kasetini çıkarırken, bir yıl sonra 1991’de İsveç’e göç etmek zorunda kaldı. Beytocan'ın 4 albümü bulunuyor. “Yan mirin yan Diyarbekir” albümü Türkiye’de yasaklandı. Hayatını kaybetmeden önce verdiği bir söyleşide, imkansızlıklar içerisinde sanat çalışmaları yürüttüğünü anlatıyordu.

Beytocan, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Beytocan, bir süre önce ağır bir ameliyat geçirmiş, çenesinin bir kısmı sağ tarafından çıkarılarak, ayağından bir parça yerine konulmuştu. Beytocan, konuşmakta güçlük geçiyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.