Türkiye yüzyılında Diyarbakır’da yoksulluğun resmi: Et kuyruğu

Diyarbakır (Amida Haber) - Amida Haber | 30.10.2023 - 13:04, Güncelleme: 30.10.2023 - 13:04 1048+ kez okundu.
 

Türkiye yüzyılında Diyarbakır’da yoksulluğun resmi: Et kuyruğu

Ekonominin yarattığı darboğazdan nasibini alan Diyarbakır’da, yoksulluk fotoğraf karelerine yansıdı. Pazardan ezik sebze meyve toplayan kadınlar, gündüz de Et Balık Kurumu’ndan ucuz et alabilmek sıraya giriyor.
Nüfusunun neredeyse 4’te biri işsiz olan Diyarbakır, yüksek enflasyon ve işsizlik altında ezilir duruma geldi. Diyarbakır’da iş- aş bulamayanlar, tenceresini kaynatabilmek için ya semt pazarlarında ezik sebze meyve topluyor ya da Et Balık Kurumu önünde saatlerce et sırası bekliyor. Pazar fotosu Bu fotoğraf Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ndeki bir semt pazarında dün çekildi. Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlandığı gün, onlarca kadın, akşam sofraya bir tabak sıcak yemek koyabilmek için “pazar sonu” meyve sebze topladı. Et ve süt kurumu fotosu Bu fotoğraf da Diyarbakır’dan. Sabahın ilk ışıkları ile Et ve Süt Kurumu önündeki kuyruğun nedeni, 1-2 kilo ucuz kıyma alabilmek. Saatlerce süren “et sırası” Türkiye yüzyılında “yoksulluğun resmi” olarak kameralara yansıyor.
Ekonominin yarattığı darboğazdan nasibini alan Diyarbakır’da, yoksulluk fotoğraf karelerine yansıdı. Pazardan ezik sebze meyve toplayan kadınlar, gündüz de Et Balık Kurumu’ndan ucuz et alabilmek sıraya giriyor.

Nüfusunun neredeyse 4’te biri işsiz olan Diyarbakır, yüksek enflasyon ve işsizlik altında ezilir duruma geldi. Diyarbakır’da iş- aş bulamayanlar, tenceresini kaynatabilmek için ya semt pazarlarında ezik sebze meyve topluyor ya da Et Balık Kurumu önünde saatlerce et sırası bekliyor.

Pazar fotosu

semp-pazari.jpg

Bu fotoğraf Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ndeki bir semt pazarında dün çekildi. Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlandığı gün, onlarca kadın, akşam sofraya bir tabak sıcak yemek koyabilmek için “pazar sonu” meyve sebze topladı.

Et ve süt kurumu fotosu

kuyruk.jpg

Bu fotoğraf da Diyarbakır’dan. Sabahın ilk ışıkları ile Et ve Süt Kurumu önündeki kuyruğun nedeni, 1-2 kilo ucuz kıyma alabilmek. Saatlerce süren “et sırası” Türkiye yüzyılında “yoksulluğun resmi” olarak kameralara yansıyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.