Diyarbakır: Hastanede ‘sistem yok’ hastalar mağdur

Diyarbakır (Amida Haber) - Amida Haber | 31.10.2023 - 16:52, Güncelleme: 31.10.2023 - 16:52 1130+ kez okundu.
 

Diyarbakır: Hastanede ‘sistem yok’ hastalar mağdur

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde HBYS Sistemi değiştiği için, yeni sistemde oluşan aksaklıklar muayeneleri geciktirmeye başladı. Kayıt bölümünde uzun kuyruklar oluştu.
Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yapılan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) değişikliği, hastaları olumsuz etkiledi. Yeni sistemin verdiği hatalar ve çalışmama durumu, hastaların muayene olmak için beklemek zorunda kaldığı fiş bölümünde uzun kuyruklar oluşturdu. Hastalar çözüm istiyor Hastalar, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi ve sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanabilmek adına hastane yönetiminden çözüm üretilmesini isterken, bu durumun, hastalarının sağlık hizmetlerine daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak amacıyla sistemde gerekli düzeltmelerin yapılmasını da talep etti. Gazi Yaşargil de devreye girecek 5 Kasım'dan itibaren aynı sistemin, günde 5 bin hastanın giriş çıkış yaptığı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de kullanılacağı öğrenildi. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de benzer sıkıntıların yaşanmasının ciddi bir tıkanıklığa neden olabileceği endişesi oluştu.
Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde HBYS Sistemi değiştiği için, yeni sistemde oluşan aksaklıklar muayeneleri geciktirmeye başladı. Kayıt bölümünde uzun kuyruklar oluştu.

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yapılan Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) değişikliği, hastaları olumsuz etkiledi. Yeni sistemin verdiği hatalar ve çalışmama durumu, hastaların muayene olmak için beklemek zorunda kaldığı fiş bölümünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Hastalar çözüm istiyor

selahaddin-eyyubi.jpg

Hastalar, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi ve sağlık hizmetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanabilmek adına hastane yönetiminden çözüm üretilmesini isterken, bu durumun, hastalarının sağlık hizmetlerine daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak amacıyla sistemde gerekli düzeltmelerin yapılmasını da talep etti.

Gazi Yaşargil de devreye girecek

5 Kasım'dan itibaren aynı sistemin, günde 5 bin hastanın giriş çıkış yaptığı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de kullanılacağı öğrenildi. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de benzer sıkıntıların yaşanmasının ciddi bir tıkanıklığa neden olabileceği endişesi oluştu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.