Diyarbakır’da yetiştirilen ‘Sosyete Köpekleri’ Avrupa’ya satılıyor

Diyarbakır 04.11.2023 - 15:27, Güncelleme: 04.11.2023 - 15:27 1592+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da yetiştirilen ‘Sosyete Köpekleri’ Avrupa’ya satılıyor

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde sosyete köpekleri olarak da bilinen Pomeranian cinsi köpekler yetiştiriliyor. Fiyatları dudak uçuklatan bu minik köpekler Avrupa ülkelerine kadar alıcı buluyor.
Engin Zengin Diyarbakır’ın Lice ilçesinde telefon bayiliği işletirken, Tayland’a bir seyahate çıkar. Orada köpek çitliğini gezerken pomernian cinsi ilgisini çeker. Köpeklerin fiyatının dudak uçuklatan değerde olduğunu öğrendikten sonra Lice’de bu işi yapmak ister. Bir yıl köpek yetiştiriciliği eğitimi alıyor Bir yıl köpek yetiştiriciliği eğitimini aldıktan sonra 2020 yılında yaklaşık 1,5 milyon bir yatırım yaparak çiftlik kurar. Şuan ülkemizde en büyük pomeranian cinsi çiftliğine sahip olan Engin Zengin, başta Türkiye’nin İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirler olmak üzere, Avrupa ülkelerine de satış yapıyor. Her köpeğin soyağacı var Yetiştirdiği köpeklerin soyağacının mevcut olduğunu belirten Zengin, “Her köpeğin kimlik ve pasaportu var. Bu bilgilerin tamamı Tarım ve Orman Bakanlığı’nda mikro çipli” diyor. ‘Her biri en az bin dolar’ Köpek yetiştiriciliğinden zevk alan Engin Zengin, piyasaya girmeden pomeranian cinslerinin Türkiye’de 2 bin dolardan başladığını ancak şuan piyasaya yön verdiklerini söylüyor. Sosyete köpeği diyorlar Pomernian cinsi köpekler gelir durumu daha iyi olan aileler tarafından sahipleniliyor. Bir çok manken, sanatçı ve futbolcu bu köpeklerle gündeme gelmiştir. Bu nedenle pomeranian cinsine halk içerisinde “Sosyete Köpeği” adı veriliyor. 
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde sosyete köpekleri olarak da bilinen Pomeranian cinsi köpekler yetiştiriliyor. Fiyatları dudak uçuklatan bu minik köpekler Avrupa ülkelerine kadar alıcı buluyor.

Engin Zengin Diyarbakır’ın Lice ilçesinde telefon bayiliği işletirken, Tayland’a bir seyahate çıkar. Orada köpek çitliğini gezerken pomernian cinsi ilgisini çeker. Köpeklerin fiyatının dudak uçuklatan değerde olduğunu öğrendikten sonra Lice’de bu işi yapmak ister.

Bir yıl köpek yetiştiriciliği eğitimi alıyor

pomernian-lice1.jpg

Bir yıl köpek yetiştiriciliği eğitimini aldıktan sonra 2020 yılında yaklaşık 1,5 milyon bir yatırım yaparak çiftlik kurar. Şuan ülkemizde en büyük pomeranian cinsi çiftliğine sahip olan Engin Zengin, başta Türkiye’nin İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirler olmak üzere, Avrupa ülkelerine de satış yapıyor.

Her köpeğin soyağacı var

pomernian-manset-lice.jpg

Yetiştirdiği köpeklerin soyağacının mevcut olduğunu belirten Zengin, “Her köpeğin kimlik ve pasaportu var. Bu bilgilerin tamamı Tarım ve Orman Bakanlığı’nda mikro çipli” diyor.

‘Her biri en az bin dolar’

pomernian-lice3.jpg

Köpek yetiştiriciliğinden zevk alan Engin Zengin, piyasaya girmeden pomeranian cinslerinin Türkiye’de 2 bin dolardan başladığını ancak şuan piyasaya yön verdiklerini söylüyor.

Sosyete köpeği diyorlarpomernian-lice5.jpg

Pomernian cinsi köpekler gelir durumu daha iyi olan aileler tarafından sahipleniliyor. Bir çok manken, sanatçı ve futbolcu bu köpeklerle gündeme gelmiştir. Bu nedenle pomeranian cinsine halk içerisinde “Sosyete Köpeği” adı veriliyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.