TBMM heyeti Diyarbakır Cezaevi’nde: Siyasi tutukluları da ziyaret ettik

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 18.11.2023 - 11:52, Güncelleme: 18.11.2023 - 12:08 1287+ kez okundu.
 

TBMM heyeti Diyarbakır Cezaevi’nde: Siyasi tutukluları da ziyaret ettik

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnceleme Komisyonu Hükümlü Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Diyarbakır Cezaevi’ndeki tüm cezaevi tiplerini ziyaret etti. Ziyaret edilenler arasında PKK tutukluları da var.
 İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Hükümlü Tutuklu Hakları Alt Komisyonu üyeleri Diyarbakır Cezaevi’ni ziyaret etti. Cezaevindeki tüm cezaevi tipleri de gezen heyet, adli ve PKK tutuklularını da ziyaret etti. Ak Parti İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda TBMM İnceleme Komisyonu üyesi Adem Yıldırım yaptığı açıklamada farklı suçlarda yatan koğuşların da ziyaret ettiğini belirterek X hesabından şu bilgileri paylaştı: “Bugün Diyarbakır’daydık. Diyarbakır Cezaevi Kampüsündeki tüm cezaevi tiplerini ziyaret ederek adi suçlar, terör suçları, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüleri ziyaret ederek insan hakları bakımından varsa yapılmayan veya eksik yapılan konuların tespitini yaptık.” Yıldırım, açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı: “Ziyaretimizde şunu açıkça gördük ki cezaevindeki temel insan hakları konusundaki itiraz ve şikayetler ortadan kalkmış şikayetler daha çok konfor şikayetine dönüşmüş. Bu anlamda Adalet Bakanlığımız başta olmak üzere CTE ve Diyarbakır Cezaevi Kampüsündeki yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Cezaevinde tutuklu ve hükümlü bulunan tüm mahkumlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah kurtarsın diyorum.” (Haber Merkezi)
Türkiye Büyük Millet Meclisi İnceleme Komisyonu Hükümlü Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Diyarbakır Cezaevi’ndeki tüm cezaevi tiplerini ziyaret etti. Ziyaret edilenler arasında PKK tutukluları da var.

 İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Hükümlü Tutuklu Hakları Alt Komisyonu üyeleri Diyarbakır Cezaevi’ni ziyaret etti. Cezaevindeki tüm cezaevi tipleri de gezen heyet, adli ve PKK tutuklularını da ziyaret etti. Ak Parti İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda TBMM İnceleme Komisyonu üyesi Adem Yıldırım yaptığı açıklamada farklı suçlarda yatan koğuşların da ziyaret ettiğini belirterek X hesabından şu bilgileri paylaştı:

“Bugün Diyarbakır’daydık. Diyarbakır Cezaevi Kampüsündeki tüm cezaevi tiplerini ziyaret ederek adi suçlar, terör suçları, kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüleri ziyaret ederek insan hakları bakımından varsa yapılmayan veya eksik yapılan konuların tespitini yaptık.”

tbmm-cezaevi2.jpgYıldırım, açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ziyaretimizde şunu açıkça gördük ki cezaevindeki temel insan hakları konusundaki itiraz ve şikayetler ortadan kalkmış şikayetler daha çok konfor şikayetine dönüşmüş. Bu anlamda Adalet Bakanlığımız başta olmak üzere CTE ve Diyarbakır Cezaevi Kampüsündeki yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Cezaevinde tutuklu ve hükümlü bulunan tüm mahkumlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah kurtarsın diyorum.” (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.