AK Parti Büyükşehir için kimi aday gösterecek: Dört isim öne çıktı

Diyarbakır (Amida Haber) - Amida Haber | 14.12.2023 - 11:21, Güncelleme: 14.12.2023 - 11:21 807+ kez okundu.
 

AK Parti Büyükşehir için kimi aday gösterecek: Dört isim öne çıktı

AK Parti Genel Merkezi tarafından Diyarbakır’da yapılan anketlerde Büyükşehir Belediyesi için dört isim öne çıktı.
Seçimlere 4 ay kala Diyarbakır’da adaylık yarışı da hız kazandı. Partiler rakiplerinin karşısına “kazanabilecek” aday çıkarmak için çalışmalara başladı. 2019 yılındaki seçimde HDP’nin karşısında yarışan AK Parti Adayı Cumali Atilla yüzde 30 oy alabilmişti. AK Parti’nin Büyükşehir adayı kim olacak? HEDEP (DEM) Parti’nin kalesi olarak görülen Diyarbakır’da, şuana kadar 5 kişi Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmak için başvururken, Ak Parti’de ise sadece bir kişi başvurdu. Dört kişinin ismi öne çıktı Diyarbakır Büyükşehir için kolları sıvayan Ak Parti’de çalışmalar devam ediyor. AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir’de DEM’in karşısına güçlü bir adayla çıkarabilmek için anket yaptırdı. STK, kanaat önderleri ve bazı partililere yöneltilen sorularda 4 kişinin ismi öne çıktı. Ankette, eski Bakan Mehdi Eker, eski Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, önceki dönem İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın ve eski AFAD Başkanı Halis Bilden isminin öne çıktığı belirtildi. Anketin sonuçlarının parti içinde değerlendirileceği, adayın buna göre belirleneceği öğrenildi.
AK Parti Genel Merkezi tarafından Diyarbakır’da yapılan anketlerde Büyükşehir Belediyesi için dört isim öne çıktı.

Seçimlere 4 ay kala Diyarbakır’da adaylık yarışı da hız kazandı. Partiler rakiplerinin karşısına “kazanabilecek” aday çıkarmak için çalışmalara başladı. 2019 yılındaki seçimde HDP’nin karşısında yarışan AK Parti Adayı Cumali Atilla yüzde 30 oy alabilmişti.

AK Parti’nin Büyükşehir adayı kim olacak?

HEDEP (DEM) Parti’nin kalesi olarak görülen Diyarbakır’da, şuana kadar 5 kişi Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmak için başvururken, Ak Parti’de ise sadece bir kişi başvurdu.

Dört kişinin ismi öne çıktı

Diyarbakır Büyükşehir için kolları sıvayan Ak Parti’de çalışmalar devam ediyor. AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir’de DEM’in karşısına güçlü bir adayla çıkarabilmek için anket yaptırdı. STK, kanaat önderleri ve bazı partililere yöneltilen sorularda 4 kişinin ismi öne çıktı.

Ankette, eski Bakan Mehdi Eker, eski Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, önceki dönem İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın ve eski AFAD Başkanı Halis Bilden isminin öne çıktığı belirtildi.

Anketin sonuçlarının parti içinde değerlendirileceği, adayın buna göre belirleneceği öğrenildi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.