Diyarbakır’da gramaj hilesi yapan işletmelere ceza

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 15.12.2023 - 14:33, Güncelleme: 15.12.2023 - 14:33 1233+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da gramaj hilesi yapan işletmelere ceza

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, pastanelere yönelik pasta kutusu gramajı ve fiyat tarifesi denetimi yaptı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, gramaj- dara hilesi ile ilgili kent genelinde tatlı satışı yapan iş yerlerinde denetimlerini sıklaştırıldı. Ekipler, 44 işyerine yaptığı denetimde fiyat etiketi bulunan 18 iş yerine ise uygunluk evrakı düzenledi, tatlı satışında "kutu dara ağırlığını" düşmeyen 7 iş yerine ise cezai işlem uyguladı. Esnafın konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermesini isteyen Zabıta ekipleri, vatandaşların ise konuyla ilgili şikayetlerini ALO 153 ihbar hattına ve ALO 175 Tüketici Danışma Hattı’na bildirmelerini istedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, pastanelere yönelik pasta kutusu gramajı ve fiyat tarifesi denetimi yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, gramaj- dara hilesi ile ilgili kent genelinde tatlı satışı yapan iş yerlerinde denetimlerini sıklaştırıldı.

Ekipler, 44 işyerine yaptığı denetimde fiyat etiketi bulunan 18 iş yerine ise uygunluk evrakı düzenledi, tatlı satışında "kutu dara ağırlığını" düşmeyen 7 iş yerine ise cezai işlem uyguladı.

Esnafın konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermesini isteyen Zabıta ekipleri, vatandaşların ise konuyla ilgili şikayetlerini ALO 153 ihbar hattına ve ALO 175 Tüketici Danışma Hattı’na bildirmelerini istedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.