DEM Parti’den Diyarbakır için başvuranların sayısı belli oldu

Siyaset (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 22.12.2023 - 11:07, Güncelleme: 22.12.2023 - 11:07 1601+ kez okundu.
 

DEM Parti’den Diyarbakır için başvuranların sayısı belli oldu

DEM Parti’den Diyarbakır ve merkez İlçelere başvuranların sayısı belli oldu. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için bir avukat daha başvuru yaptı.
 DEM Parti, 20 Aralık’ta bitmesi gereken aday adaylığı başvuru süresini 25 Aralık’a kadar uzattı. Başvuru sayısı ve liste ile ilgili partiden henüz bir açıklama gelmedi. Şimdiye kadar DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek için, tanınan 3 isim başvuru yaptı. Eğilim yoklaması yapılacak Başvuru yapanlardan biri Maden Mühendisi Doğan Hatun, diğer ikisi de HDP eski Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile Bağlar eski Belediye Başkanı Cabbar Leygara. Partinin başvurular bittikten sonra, delegelerin katıldığı seçimle eğilim yoklaması yapması ve adayları buna göre şekillendirmesi bekleniyor. Bir avukat daha başvurdu DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek için HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman başvurdu. Karaman’ın ardından bir avukat daha aynı göreve talip olmak için DEM Parti’ye başvurusunu yaptı. Avukat Berdan Acun da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için DEM Parti’ye başvurusunu yaptı. 250 aday adaylığı DEM Parti başvuruları sır gibi saklasa da şimdiye kadar partiye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dahil 18 belediye için 250 kişi başvurdu. Belediye meclis üyeliği için başvuranların sayısı ile 500’ü aştı. (Haber Merkezi)
DEM Parti’den Diyarbakır ve merkez İlçelere başvuranların sayısı belli oldu. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için bir avukat daha başvuru yaptı.

 DEM Parti, 20 Aralık’ta bitmesi gereken aday adaylığı başvuru süresini 25 Aralık’a kadar uzattı. Başvuru sayısı ve liste ile ilgili partiden henüz bir açıklama gelmedi. Şimdiye kadar DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek için, tanınan 3 isim başvuru yaptı.

Eğilim yoklaması yapılacak

Başvuru yapanlardan biri Maden Mühendisi Doğan Hatun, diğer ikisi de HDP eski Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile Bağlar eski Belediye Başkanı Cabbar Leygara. Partinin başvurular bittikten sonra, delegelerin katıldığı seçimle eğilim yoklaması yapması ve adayları buna göre şekillendirmesi bekleniyor.

Bir avukat daha başvurdu

DEM Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek için HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman başvurdu. Karaman’ın ardından bir avukat daha aynı göreve talip olmak için DEM Parti’ye başvurusunu yaptı. Avukat Berdan Acun da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için DEM Parti’ye başvurusunu yaptı.

250 aday adaylığı

DEM Parti başvuruları sır gibi saklasa da şimdiye kadar partiye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dahil 18 belediye için 250 kişi başvurdu. Belediye meclis üyeliği için başvuranların sayısı ile 500’ü aştı. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.