Yılbaşı öncesi fiyat artmasına rağmen ilgi yoğun

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 22.12.2023 - 15:24, Güncelleme: 22.12.2023 - 15:39 1813+ kez okundu.
 

Yılbaşı öncesi fiyat artmasına rağmen ilgi yoğun

Yılbaşı öncesi hindiye yine yoğun ilgi gösteriliyor. Geçen yıl tanesi 700-800 liradan satılan hindiler bu yıl bin 750 TL ile 2 bin liradan alıcı buluyor. Alım gücü olan vatandaşlar hindiye yoğun ilgi gösterdi.
Haber: İhsan YILMAZ Silvan ilçesinde 20 yıldır hindi satıcılığını yaptığını söyleyen Ahmet Gomo, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindilere, bu yıl ilginin olmadığını söyledi. Gomo, geçen sene tanesini 700 ile 800 lira olan hindiyi bu yıl bin 750 TL ile 2 Bin liraya sattığını belirterek, "Bu yıl satışlarımız yok denecek kadar az.  Eskiden günde 10 ile 20 tane satardım şimdi günden en fazla 2 ile 4 tane satabiliyorum. Pazarlık yapan çok ama alacak insan sayısı çok az, fiyatlar artınca satışlarımız düştüğünü" söyledi.   "MALİYETLER ARTTIĞI İÇİN FİYAT NORMAL" Gomo sözlerine şöyle devam etti: "8 ile 10 kilo arasındaki hindi fiyatı bin 750 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Bir hindi ortalama olarak 5-7 kilo, 8 ile 10 kilo arasında değişiyor. Geçen seneye göre bu yıl fiyatlar çok yüksek, geçen yıl 700 liraydı. Şimdi bin 750 TL den satıyoruz.  Maliyetler de arttığı için bu fiyat da normaldir. Geçen yıl günde 10-20 hindi arasında satıyordum. Şimdi günde en fazla 2-4 tane satabiliyorum. Ancak bu yıl da talep azaldı, eskisi gibi üretimde pek fazla yok. Hindi besiciliği çok zor bir şey, işin zorluğunuda bildiğimiz için çok fazla üretimde yapamadık. Özelikle Diyarbakır, Batman’da birçok yerden talep var. Siparişlerimiz ancak onlara yetiştirebildik. Silvan’da pek fazla bir satışımız olmadı. En önemlisi de işin zahmeti bizi yoruyor." "KANAT ALTINA DİKKAT EDİN" Hindi alacaklara tavsiyelerde bulunan Ahmet Gomo, iyi hindinin, kanadının altındaki sarılığa bakılarak anlaşılacağını söyledi. Gomo, "Hindi almak isteyen önce kanadını çevirip, altına bakacak. Hindinin kanat altını çevireceksin, sarı yağ bağlamış olması ve sapsarı olması gerekir. Kanat altı sarı olması, lezzetli olduğunu kanıtlar. Bu tam olmuş hindidir. Sarı değilse hiçbir lezzeti yoktur" diye konuştu.    
Yılbaşı öncesi hindiye yine yoğun ilgi gösteriliyor. Geçen yıl tanesi 700-800 liradan satılan hindiler bu yıl bin 750 TL ile 2 bin liradan alıcı buluyor. Alım gücü olan vatandaşlar hindiye yoğun ilgi gösterdi.

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan ilçesinde 20 yıldır hindi satıcılığını yaptığını söyleyen Ahmet Gomo, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindilere, bu yıl ilginin olmadığını söyledi. Gomo, geçen sene tanesini 700 ile 800 lira olan hindiyi bu yıl bin 750 TL ile 2 Bin liraya sattığını belirterek, "Bu yıl satışlarımız yok denecek kadar az.  Eskiden günde 10 ile 20 tane satardım şimdi günden en fazla 2 ile 4 tane satabiliyorum. Pazarlık yapan çok ama alacak insan sayısı çok az, fiyatlar artınca satışlarımız düştüğünü" söyledi.

 

"MALİYETLER ARTTIĞI İÇİN FİYAT NORMAL"

Gomo sözlerine şöyle devam etti: "8 ile 10 kilo arasındaki hindi fiyatı bin 750 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Bir hindi ortalama olarak 5-7 kilo, 8 ile 10 kilo arasında değişiyor. Geçen seneye göre bu yıl fiyatlar çok yüksek, geçen yıl 700 liraydı. Şimdi bin 750 TL den satıyoruz.  Maliyetler de arttığı için bu fiyat da normaldir. Geçen yıl günde 10-20 hindi arasında satıyordum. Şimdi günde en fazla 2-4 tane satabiliyorum. Ancak bu yıl da talep azaldı, eskisi gibi üretimde pek fazla yok. Hindi besiciliği çok zor bir şey, işin zorluğunuda bildiğimiz için çok fazla üretimde yapamadık. Özelikle Diyarbakır, Batman’da birçok yerden talep var. Siparişlerimiz ancak onlara yetiştirebildik. Silvan’da pek fazla bir satışımız olmadı. En önemlisi de işin zahmeti bizi yoruyor."

"KANAT ALTINA DİKKAT EDİN"

Hindi alacaklara tavsiyelerde bulunan Ahmet Gomo, iyi hindinin, kanadının altındaki sarılığa bakılarak anlaşılacağını söyledi. Gomo, "Hindi almak isteyen önce kanadını çevirip, altına bakacak. Hindinin kanat altını çevireceksin, sarı yağ bağlamış olması ve sapsarı olması gerekir. Kanat altı sarı olması, lezzetli olduğunu kanıtlar. Bu tam olmuş hindidir. Sarı değilse hiçbir lezzeti yoktur" diye konuştu.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.