Diyarbakır’dan Kürtçe seçmeli dersler için çağrı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 08.01.2024 - 11:12, Güncelleme: 08.01.2024 - 11:12 1570+ kez okundu.
 

Diyarbakır’dan Kürtçe seçmeli dersler için çağrı

DILKURD, Diyarbakır’da 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda okutulacak Kürtçe seçmeli ders döneminin başlaması ile ile birlikte ailelere çağrıda bulundu. DILKURD ayrıca geniş kapsamlı bir rapor yayınladı.
Kürtçe Dil Gönüllüleri Birliği (DILKURD), Diyarbakır Şeyh Said Meyedanı’nda yaptığı basın açıklaması ile, Kürd öğrencilere ve ailelerine bu dersleri tercih etmeleri ve ana dillerine sahip çıkma çağrısında bulundu. Ailelere çağrı Basın açıklamasını okuyan DILKURD Koordinatörü Fevzi Bulgan, tüm uluslararası kuruluşlardan, sanatçı çevrelerinden, insan hakları savunucularından destek beklediklerini belirterek, “Dilimiz varlığımızdır, dilimiz vatanımızdır, dilimiz onurumuzdur” dedi. Sorunun giderilmesi için rapor DILKURD ayrıca okullarda, üniversite ve halk eğitim merkezlerinde Kürtçe derler önündeki sorunlara dair birer rapor hazırlayarak ilgili makamlardan bu sorunların ortadan kaldırılmasını istedi. Kurmanci ve Zazaki Lehçeler seçmeli dersler arasında bulunuyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) orta dereceli okullarda (5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında, Küreçenin Kurmanci ve Zazaki lehçeleri seçmeli dersler arasında yer alıyor.
DILKURD, Diyarbakır’da 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda okutulacak Kürtçe seçmeli ders döneminin başlaması ile ile birlikte ailelere çağrıda bulundu. DILKURD ayrıca geniş kapsamlı bir rapor yayınladı.

Kürtçe Dil Gönüllüleri Birliği (DILKURD), Diyarbakır Şeyh Said Meyedanı’nda yaptığı basın açıklaması ile, Kürd öğrencilere ve ailelerine bu dersleri tercih etmeleri ve ana dillerine sahip çıkma çağrısında bulundu.

Ailelere çağrı

secmei-ders.jpg

Basın açıklamasını okuyan DILKURD Koordinatörü Fevzi Bulgan, tüm uluslararası kuruluşlardan, sanatçı çevrelerinden, insan hakları savunucularından destek beklediklerini belirterek, “Dilimiz varlığımızdır, dilimiz vatanımızdır, dilimiz onurumuzdur” dedi.

Sorunun giderilmesi için rapor

DILKURD ayrıca okullarda, üniversite ve halk eğitim merkezlerinde Kürtçe derler önündeki sorunlara dair birer rapor hazırlayarak ilgili makamlardan bu sorunların ortadan kaldırılmasını istedi.

Kurmanci ve Zazaki Lehçeler seçmeli dersler arasında bulunuyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) orta dereceli okullarda (5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında, Küreçenin Kurmanci ve Zazaki lehçeleri seçmeli dersler arasında yer alıyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.