Silvan'da DEM Parti adayları seçim turu attı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 07.02.2024 - 15:19, Güncelleme: 07.02.2024 - 15:31 2642+ kez okundu.
 

Silvan'da DEM Parti adayları seçim turu attı

DEM Parti’nin Silvan Belediyesi eşbaşkan adayları Sevim Biçici ve Kardi Esen, konvoyla ilçede tur atıp vatandaşları selamladı.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Silvan Belediyesi eşbaşkan adayları Sevim Biçici ve Kadri Esen, ilçe sakinleri ile buluştu. Eşbaşkan adayları oluşturulan araç konvoyu ile ilçe merkezinde seçim turu attı.  Atılan seçim turunun ardından eşbaşkan adayları partililerle birlikte Saat Kulesi önünde halay çekti. Buradan yine partililerle birlikte DEM Parti İlçe Örgütü binasına kadar yürüyen Biçici ve Esen, esnaflar ve halkla selamlaştı.      'DEM DEMA ME YE'   Parti binası önünde konuşan Eşbaşkan Adayı Sevim Biçici, Farqîn halkının daha önce olduğu gibi 31 Mart yerel seçiminde de kayyımları göndereceğini, iradesini kendi eline alacağını söyledi. Biçici, "1 Nisan günü davul zurnayla belediyemize gideceğiz. Belediye bu halkındır, halkın evidir. Dem dema me ye. ((Zaman bizim zamanımızdır). Bu konuda başarılı olmak istediğimiz kadar diğer önemli konularda da başarmak istiyoruz. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması gerekiyor" diyerek, açlık grevindeki siyasi tutsakları, Büyük Özgürlük Yürüyüşü ve Adalet Nöbeti eylemcilerine selamladı. Bu esnada partililer “Bijî berxwedana zindanan" sloganı attı.    'BİZ HALKA HİZMET EDECEĞİZ'   Eşbaşkan adayı Kadri Esen ise, AKP-MHP iktidarının zulüm politikalarının sadece Kürt halkına değil, herkese zarar verdiğini ifade etti. Bu politikalara karşı durmaya devam edeceklerini söyleyen Esen, Kurdistan'da iki dönemdir kayyım politikaları yürütüldüğünü belirtti. Esen, "O işgalciler, o talancılar belediyemize kayyım atadı. Halka hizmet etmiyorlar, sadece çalıyorlar, talan ediyorlar. Bütün Farqînliler bilsin ki, 31 Mart'ta onları Ankara'ya göndermeliyiz. Onların belediyemizde, Farqîn'imizde yeri yok. Biz bu halka hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.
DEM Parti’nin Silvan Belediyesi eşbaşkan adayları Sevim Biçici ve Kardi Esen, konvoyla ilçede tur atıp vatandaşları selamladı.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Silvan Belediyesi eşbaşkan adayları Sevim Biçici ve Kadri Esen, ilçe sakinleri ile buluştu. Eşbaşkan adayları oluşturulan araç konvoyu ile ilçe merkezinde seçim turu attı. 
Atılan seçim turunun ardından eşbaşkan adayları partililerle birlikte Saat Kulesi önünde halay çekti.
Buradan yine partililerle birlikte DEM Parti İlçe Örgütü binasına kadar yürüyen Biçici ve Esen, esnaflar ve halkla selamlaştı.   
 
'DEM DEMA ME YE'
 
Parti binası önünde konuşan Eşbaşkan Adayı Sevim Biçici, Farqîn halkının daha önce olduğu gibi 31 Mart yerel seçiminde de kayyımları göndereceğini, iradesini kendi eline alacağını söyledi.
Biçici, "1 Nisan günü davul zurnayla belediyemize gideceğiz. Belediye bu halkındır, halkın evidir. Dem dema me ye. ((Zaman bizim zamanımızdır). Bu konuda başarılı olmak istediğimiz kadar diğer önemli konularda da başarmak istiyoruz. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması gerekiyor" diyerek, açlık grevindeki siyasi tutsakları, Büyük Özgürlük Yürüyüşü ve Adalet Nöbeti eylemcilerine selamladı.
Bu esnada partililer “Bijî berxwedana zindanan" sloganı attı. 
 
'BİZ HALKA HİZMET EDECEĞİZ'
 
Eşbaşkan adayı Kadri Esen ise, AKP-MHP iktidarının zulüm politikalarının sadece Kürt halkına değil, herkese zarar verdiğini ifade etti. Bu politikalara karşı durmaya devam edeceklerini söyleyen Esen, Kurdistan'da iki dönemdir kayyım politikaları yürütüldüğünü belirtti. Esen, "O işgalciler, o talancılar belediyemize kayyım atadı. Halka hizmet etmiyorlar, sadece çalıyorlar, talan ediyorlar. Bütün Farqînliler bilsin ki, 31 Mart'ta onları Ankara'ya göndermeliyiz. Onların belediyemizde, Farqîn'imizde yeri yok. Biz bu halka hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.