Silvan’da göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 3 kişi tutuklandı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 14.02.2024 - 14:49, Güncelleme: 14.02.2024 - 14:49 2486+ kez okundu.
 

Silvan’da göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 3 kişi tutuklandı

Silvan’da yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 8 yabancı uyruklu göçmen sınır dışı edilirken, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanırken, bir kişide firar olduğu öğrenildi.
Haber: İhsan YILMAZ Silvan’da düzenlenen operasyonla göçen kaçakçılığı organizatörlüğü yaptıkları belirlenen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Yurda yasadışı yollarla 8 yabancı uyruklu göçmen ile göçmen kaçaklık yaptıkları belirlenen 3 şahıs gözaltına alındı. Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, kaçak göçmenleri yurda sokan, geçici süreyle barındırdıktan sonra kaçak yollarla sevkiyatlarını sağlayan organizatörlerin yakalanmasına geniş kapsamlı çalışma başlattı. Bu kapsamda, bir dinlenme tesisine operasyon düzenleyen ekipler, F.A, C.S, Y.C. adlı şahıslar gözaltına alınırken, E.A. adlı şahısın ise Firarı olduğu öğrenildi. Firari Şüpheli olan E.A adlı şahsın TSK’da ihraç edilen askeri personel olduğu iddia edildi. Belirlenen göçmenler sınır dışı edildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanırken, firari şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.  
Silvan’da yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 8 yabancı uyruklu göçmen sınır dışı edilirken, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanırken, bir kişide firar olduğu öğrenildi.

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan’da düzenlenen operasyonla göçen kaçakçılığı organizatörlüğü yaptıkları belirlenen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Yurda yasadışı yollarla 8 yabancı uyruklu göçmen ile göçmen kaçaklık yaptıkları belirlenen 3 şahıs gözaltına alındı.

Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, kaçak göçmenleri yurda sokan, geçici süreyle barındırdıktan sonra kaçak yollarla sevkiyatlarını sağlayan organizatörlerin yakalanmasına geniş kapsamlı çalışma başlattı.

Bu kapsamda, bir dinlenme tesisine operasyon düzenleyen ekipler, F.A, C.S, Y.C. adlı şahıslar gözaltına alınırken, E.A. adlı şahısın ise Firarı olduğu öğrenildi. Firari Şüpheli olan E.A adlı şahsın TSK’da ihraç edilen askeri personel olduğu iddia edildi. Belirlenen göçmenler sınır dışı edildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklanırken, firari şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.