Diyarbakır’dan ‘silah bırakma’ çağrısı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 21.02.2024 - 11:02, Güncelleme: 21.02.2024 - 11:02 1130+ kez okundu.
 

Diyarbakır’dan ‘silah bırakma’ çağrısı

GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, şiddetin hak arama metodu olmadığını belirterek, örgüte silah bırakma çağrısı yaptı.
Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Yerel seçim sürecini değerlendiren Bedirhanoğlu, “Seçimlerin demokratik bir kültür içinde geçmesini istiyoruz. Sandıktan çıkan sonuca saygı gösterilmeli” dedi. ‘Şiddet devre dışı kalmalı’ 2013 yılında başlatılan çözüm sürecini hatırlatan Bedirhanoğlu şunları söyledi: “7 Haziran’da seçimler büyük bir projenin bitmesine vesile oldu. Çözüm süreci akamete uğradı. Cumhuriyet tarihinin atılmış en önemli adımıydı. Toplumda sorunun çözümü için büyük bir umut oldu. İki tarafın süreci iyi yönetememesi süreci bitirdi. Demokratik yol ve yöntem dışında Kürtlere fayda getiren bir şey yok. Şiddete karşıyız, hak arama metodu değil. Örgütün Türkiye karşı silahları bırakması, demokratik siyasetin önünü açılması noktasında büyük bir ivme kazandıracak. Demokratik siyasetin önünün açılması için şiddetin devre dışı bırakılması lazım.”
GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, şiddetin hak arama metodu olmadığını belirterek, örgüte silah bırakma çağrısı yaptı.

Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Yerel seçim sürecini değerlendiren Bedirhanoğlu, “Seçimlerin demokratik bir kültür içinde geçmesini istiyoruz. Sandıktan çıkan sonuca saygı gösterilmeli” dedi.

sah-ismail-bedirhanoglu.jpg

‘Şiddet devre dışı kalmalı’

2013 yılında başlatılan çözüm sürecini hatırlatan Bedirhanoğlu şunları söyledi: “7 Haziran’da seçimler büyük bir projenin bitmesine vesile oldu. Çözüm süreci akamete uğradı. Cumhuriyet tarihinin atılmış en önemli adımıydı. Toplumda sorunun çözümü için büyük bir umut oldu. İki tarafın süreci iyi yönetememesi süreci bitirdi. Demokratik yol ve yöntem dışında Kürtlere fayda getiren bir şey yok. Şiddete karşıyız, hak arama metodu değil. Örgütün Türkiye karşı silahları bırakması, demokratik siyasetin önünü açılması noktasında büyük bir ivme kazandıracak. Demokratik siyasetin önünün açılması için şiddetin devre dışı bırakılması lazım.”

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.