ÖZEL YEDİRENK ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ 8.MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 08.03.2024 - 16:30, Güncelleme: 08.03.2024 - 16:30 2297+ kez okundu.
 

ÖZEL YEDİRENK ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ 8.MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Türkiye’nin dört bir yanında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken en Silvan Yedirenk Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle çalışan emekçi kadınlar gününü kutladı.
Haber: Ergün YILMAZ Silvan Özel Yedirenk eğitim ve rehabilitasyon merkezinde yapılan etkinliğe, Okul Müdürü, Ömer Yılmaz, Öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılan program bir dakikalık saygı duşunda bulunuldu. Programın açılış konuşmasını Silvan Yedirenk özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi Müdürü Ömer Yılmaz yaptı. Yılmaz, konuşmasında öncelikle bizleri bu gün burada emekçi kadınlarımızla yalnız bırakmayan değerli veli Annelerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Yılmaz konuşmasına şu sözlerle devam etti. Bir vücutta birden fazla kimliği olan, doğduğunda şanslıysa sevinilen; yeterince şanslı değilse abisine, babasına veya ailenin diğer büyüklerine hizmet etmek için yetiştirilen, okula gönderilmeyen, sesi kısılan, eşinden, sevgilisinden ayrıldı diye sokak ortasında öldürülen…kadin…Güzel ve başarılıysa arkasında illa ki ondan daha güçlü bir erkek olduğuna; çirkin ve başarılı ise, hırsından başarılı olduğuna inanılan…kadın…Spor dallarında güzel ve çekici ise, markaların sponsor olduğu; iş yaşamında halen kabul görme savaşı veren, kaç yaşına gelmiş olursa olsun kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, yeri geldiğinde babanın ceketini alıp çıktığında, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan; kadın. Kadın! Senin günün her zaman kutlu olsun. Sen bir gün değil, her gün değeri anlaşılması gerekirken özel bir varlıksın. Senden çocuk olur, abla, kardeş olur, evlenirsin anne olursun, elin bereketlidir, 2-3 malzemeyle illa ki sofranı zenginleştirirsin. Eline iğne iplik bile alsan, yine en güzel fistanları dikersin. Birbirimizi sevelim çünkü bizi sevgi kurtaracak. Yılmaz, “Kadınlar hayatımızın her anlamda vazgeçilemeyecek bir parçasıdır. Kadın elinin değdiği her şey daha mükemmel olmakla beraber hayata farklı bir anlam ve renk katmaktadır dedi ve ekledi Bu vesileyle başta Silvan’da bulunan kadınlar olmak üzere bütün Türkiye’deki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi. Ayca, etkinliğe katılan kadınlara karanfil dağıttı.
Türkiye’nin dört bir yanında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken en Silvan Yedirenk Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle çalışan emekçi kadınlar gününü kutladı.

Haber: Ergün YILMAZ

Silvan Özel Yedirenk eğitim ve rehabilitasyon merkezinde yapılan etkinliğe, Okul Müdürü, Ömer Yılmaz, Öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yapılan program bir dakikalık saygı duşunda bulunuldu.

Programın açılış konuşmasını Silvan Yedirenk özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi Müdürü Ömer Yılmaz yaptı.

Yılmaz, konuşmasında öncelikle bizleri bu gün burada emekçi kadınlarımızla yalnız bırakmayan değerli veli Annelerimize sonsuz teşekkür ediyorum.

Yılmaz konuşmasına şu sözlerle devam etti.

Bir vücutta birden fazla kimliği olan, doğduğunda şanslıysa sevinilen; yeterince şanslı değilse abisine, babasına veya ailenin diğer büyüklerine hizmet etmek için yetiştirilen, okula gönderilmeyen, sesi kısılan, eşinden, sevgilisinden ayrıldı diye sokak ortasında öldürülen…kadin…Güzel ve başarılıysa arkasında illa ki ondan daha güçlü bir erkek olduğuna; çirkin ve başarılı ise, hırsından başarılı olduğuna inanılan…kadın…Spor dallarında güzel ve çekici ise, markaların sponsor olduğu; iş yaşamında halen kabul görme savaşı veren, kaç yaşına gelmiş olursa olsun kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, yeri geldiğinde babanın ceketini alıp çıktığında, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan; kadın. Kadın! Senin günün her zaman kutlu olsun. Sen bir gün değil, her gün değeri anlaşılması gerekirken özel bir varlıksın. Senden çocuk olur, abla, kardeş olur, evlenirsin anne olursun, elin bereketlidir, 2-3 malzemeyle illa ki sofranı zenginleştirirsin. Eline iğne iplik bile alsan, yine en güzel fistanları dikersin. Birbirimizi sevelim çünkü bizi sevgi kurtaracak.

Yılmaz, “Kadınlar hayatımızın her anlamda vazgeçilemeyecek bir parçasıdır. Kadın elinin değdiği her şey daha mükemmel olmakla beraber hayata farklı bir anlam ve renk katmaktadır dedi ve ekledi

Bu vesileyle başta Silvan’da bulunan kadınlar olmak üzere bütün Türkiye’deki kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Ayca, etkinliğe katılan kadınlara karanfil dağıttı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.