Diyarbakır’a çamur yağacak: Uzmanlardan uyarı!
Diyarbakır’a çamur yağacak: Uzmanlardan uyarı!
Meteoroloji yetkilileri, Diyarbakır ve çevresinde toz taşınımı ile birlikte etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle çamur yağışı uyarısında bulundu. Özellikle Silvan ilçesinde de toz taşınımının etkili olacağı bildirildi.
Aylardır kuraklıkla boğuşan ve kış mevsiminde yeterli kar yağışı alamayan Diyarbakır’da, ilkbahar yağmurlarının etkisini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne göre, kentte bugün ve yarın yağmur etkili olacak. Hava sıcaklığı bugün 28 derece civarındayken, yarın 20 dereceye kadar düşecek. Gece saatlerinde ise sıcaklık her iki gün boyunca 10 dereceye kadar gerileyecek.
Toz taşınımı tehlikesi büyüyor
Meteorolojinin verdiği bilgilere göre, bölgede ciddi düzeyde toz taşınımı bekleniyor. Bugün için sarı kodla "hassas" seviyede uyarı yapılırken, yarın kırmızı kodla "sağlıksız" seviye uyarısı verildi. Bu durum özellikle solunum rahatsızlığı olan bireyler, yaşlılar ve çocuklar için risk taşıyor. Uzmanlar, bu grupların mümkün olduğunca dışarı çıkmaması gerektiğini vurguluyor.
Nisan ayında da yaşanmıştı
Nisan ayı başlarında da benzer bir durum yaşanmış, yoğun toz taşınımı ile birlikte yağan yağmurun ardından araçların üzeri ve camlar çamurla kaplanmıştı. Uzmanlar, aynı tablonun yeniden yaşanabileceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor.
Diyarbakır HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.