Silvan’da 80 Dönüm Arpa Ekili Arazi Yandı

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 29.05.2025 - 17:02, Güncelleme: 29.05.2025 - 17:02 2432 kez okundu.
 

Silvan’da 80 Dönüm Arpa Ekili Arazi Yandı

"Silvan’da arpa ekili 80 dönüm arazi yangında kül oldu; vatandaşlar sürücüleri sigara izmaritlerine karşı uyardı." Sürücülere Uyarı: Sigara İzmaritlerini Yola Atmayın!
Haber: Azar Berdan YILMAZ MALABADİ GAZETESİ - Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan yangında 80 dönümlük arpa ekili arazi kül oldu. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölge halkı sürücüleri daha dikkatli olmaya davet etti. Yangın, akşam saatlerinde Silvan ilçesine bağlı kırsal Selahattin Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Fatih Avuat’a ait arpa ekili tarlada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Ancak yangın nedeniyle 80 dönümlük ekili arazinin tamamen zarar gördüğü belirtildi. Olay sonrası bölgede soğutma çalışmaları yapılırken, yangının çıkış sebebine ilişkin inceleme başlatıldı. “Sürücüler Dikkatli Olsun” Uyarısı Yangının ardından bazı vatandaşlar, özellikle kırsal yollardan geçen araç sürücülerine çağrıda bulundu. Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte en küçük kıvılcımın bile büyük yangınlara yol açabileceğini belirten vatandaşlar, sigara izmaritlerinin yola atılmasının çok sayıda yangına neden olduğuna dikkat çekti. “Bir izmarit, bir köyü yakabilir” diyen vatandaşlar, hem çiftçilerin emeklerinin hem de doğanın korunması için herkesin daha dikkatli ve sorumlu davranması gerektiğini vurguladı. Yangının çıkış nedeninin netlik kazanması için jandarma ve itfaiye ekiplerinin birlikte yürüttüğü inceleme sürüyor.
"Silvan’da arpa ekili 80 dönüm arazi yangında kül oldu; vatandaşlar sürücüleri sigara izmaritlerine karşı uyardı." Sürücülere Uyarı: Sigara İzmaritlerini Yola Atmayın!

Haber: Azar Berdan YILMAZ

MALABADİ GAZETESİ - Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan yangında 80 dönümlük arpa ekili arazi kül oldu. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölge halkı sürücüleri daha dikkatli olmaya davet etti.

Yangın, akşam saatlerinde Silvan ilçesine bağlı kırsal Selahattin Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Fatih Avuat’a ait arpa ekili tarlada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevleri fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Ancak yangın nedeniyle 80 dönümlük ekili arazinin tamamen zarar gördüğü belirtildi. Olay sonrası bölgede soğutma çalışmaları yapılırken, yangının çıkış sebebine ilişkin inceleme başlatıldı.

“Sürücüler Dikkatli Olsun” Uyarısı
Yangının ardından bazı vatandaşlar, özellikle kırsal yollardan geçen araç sürücülerine çağrıda bulundu. Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte en küçük kıvılcımın bile büyük yangınlara yol açabileceğini belirten vatandaşlar, sigara izmaritlerinin yola atılmasının çok sayıda yangına neden olduğuna dikkat çekti.

“Bir izmarit, bir köyü yakabilir” diyen vatandaşlar, hem çiftçilerin emeklerinin hem de doğanın korunması için herkesin daha dikkatli ve sorumlu davranması gerektiğini vurguladı.

Yangının çıkış nedeninin netlik kazanması için jandarma ve itfaiye ekiplerinin birlikte yürüttüğü inceleme sürüyor.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.