Kartal'ın cinayetinde sır perdesi aralanıyor

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 07.05.2024 - 10:57, Güncelleme: 07.05.2024 - 11:12 2156 kez okundu.
 

Kartal'ın cinayetinde sır perdesi aralanıyor

Silvanlı Turizimci İş adamı Tekin Kartal, İspanya'da silahlı saldırıyla öldürüldü. Kartal’ın öldürülmesinin ardındaki sır perdesi aralanıyor.
Silvan ilçesinde doğup büyüyen İşadamı Tekin Kartal 4 Nisan cumartesi günü İspanya'nın Barselona kent merkezinde silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Başından vurulmuş İspanyol gazetesi El Caso'nun haberine göre cinayet, cumartesi günü Barselona kent merkezindeki Rambla de Prim ile Carrer de Llull caddelerinin kesiştiği noktada işlendi. İspanyol polisinin henüz yakalayamadığı bir kişi, Kartal'a arkadan yaklaşarak başına doğru bir el ateş etti. Olay yerinde öldü Artı Gerçek’te yer alan habere göre, görgü tanıklarının olay yerinde çekip paylaştığı bir videoda, söz konusu noktada kanlar içinde yatan bir kişi görülüyor. El Caso gazetesi de vurulan kişinin olay yerinde öldüğünü yazdı. Gazete, Türkiye medyasında bu kişinin 1990 Diyarbakır doğumlu Tekin Kartal olduğuna dair haberlerin yer aldığını belirtti. Gazetenin Barselona'daki soruşturma hakkında bilgi sahibi olan kaynakları da, Kartal'ın "başta İngiltere olmak üzere Avrupa çapında eroin ve kokain kaçakçılığı yapan bir mafyanın lideri olduğunu" söyledi. El Caso'nın, Türkiye medyasına dayandırdığı haberinde, "Her şey bu kişinin eroin ve kokain kaçakçılığına dair bir iş görüşmesine katılmak için Barselona'ya gittiğine işaret ediyor gibi görünüyor" denildi. İhanete uğradı, ifşa edildi Haberde, "Tekin Kartal'a bir kişinin ihanet ettiği ve onu rakiplerine ifşa ettiği" ileri sürüldü. Gazetenin kaynakları, söz konusu buluşmada amacın "biri Tekin Kartal'ın kontrolünde bulunan, diğeri de Türkiye kaynaklı olan iki mafya arasında uzlaşma amaçlı" gibi gösterildiğini iddia etti. El Caso "Bu adam Almanya'dan gelmişti ve öldürüldüğü yerin yakınındaki bir otelde kalıyordu" ifadelerini kullandı. Bu cinayetin sonuçları olacak Katalan polis teşkilatı Mossos d'Esquadra'dan organize suç uzmanları ise gazete ile söyleşilerinde "Bu cinayetin sonuçları olacaktır" dedi. Öte yandan uzmanlar, cinayet sonrası yaşanması muhtemel hesaplaşmanın İspanya topraklarında gerçekleşmesini beklemediklerini de ekledi. Soruşturmaya, Interpol ve Europol da katılacak Habere göre, Katalan polisinin açtığı soruşturmanın öncelikli amacı cinayeti kimin işlediğini ve infaz emrini kimin verdiğini ortaya çıkarmak. Soruşturmada hem Avrupa polis teşkilatı Europol, hem de uluslararası polis teşkilatı Interpol ile işbirliği yapıldığı belirtildi. El Caso'nun, "Buna paralel olarak, Katalan polisinin ana birimleri aynı zamanda Diyarbakır mafyasının Katalonya'daki etkisini ve özellikle de (Kartal'ın) sokak ortasında öldürüldüğü bölgedeki etkisini soruşturuyor" ifadeleri dikkat çekti. HABER MERKEZİ
Silvanlı Turizimci İş adamı Tekin Kartal, İspanya'da silahlı saldırıyla öldürüldü. Kartal’ın öldürülmesinin ardındaki sır perdesi aralanıyor.

Silvan ilçesinde doğup büyüyen İşadamı Tekin Kartal 4 Nisan cumartesi günü İspanya'nın Barselona kent merkezinde silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Başından vurulmuş

İspanyol gazetesi El Caso'nun haberine göre cinayet, cumartesi günü Barselona kent merkezindeki Rambla de Prim ile Carrer de Llull caddelerinin kesiştiği noktada işlendi. İspanyol polisinin henüz yakalayamadığı bir kişi, Kartal'a arkadan yaklaşarak başına doğru bir el ateş etti.

Olay yerinde öldü

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, görgü tanıklarının olay yerinde çekip paylaştığı bir videoda, söz konusu noktada kanlar içinde yatan bir kişi görülüyor. El Caso gazetesi de vurulan kişinin olay yerinde öldüğünü yazdı. Gazete, Türkiye medyasında bu kişinin 1990 Diyarbakır doğumlu Tekin Kartal olduğuna dair haberlerin yer aldığını belirtti. Gazetenin Barselona'daki soruşturma hakkında bilgi sahibi olan kaynakları da, Kartal'ın "başta İngiltere olmak üzere Avrupa çapında eroin ve kokain kaçakçılığı yapan bir mafyanın lideri olduğunu" söyledi.

El Caso'nın, Türkiye medyasına dayandırdığı haberinde, "Her şey bu kişinin eroin ve kokain kaçakçılığına dair bir iş görüşmesine katılmak için Barselona'ya gittiğine işaret ediyor gibi görünüyor" denildi.

İhanete uğradı, ifşa edildi

Haberde, "Tekin Kartal'a bir kişinin ihanet ettiği ve onu rakiplerine ifşa ettiği" ileri sürüldü. Gazetenin kaynakları, söz konusu buluşmada amacın "biri Tekin Kartal'ın kontrolünde bulunan, diğeri de Türkiye kaynaklı olan iki mafya arasında uzlaşma amaçlı" gibi gösterildiğini iddia etti. El Caso "Bu adam Almanya'dan gelmişti ve öldürüldüğü yerin yakınındaki bir otelde kalıyordu" ifadelerini kullandı.

Bu cinayetin sonuçları olacak

Katalan polis teşkilatı Mossos d'Esquadra'dan organize suç uzmanları ise gazete ile söyleşilerinde "Bu cinayetin sonuçları olacaktır" dedi. Öte yandan uzmanlar, cinayet sonrası yaşanması muhtemel hesaplaşmanın İspanya topraklarında gerçekleşmesini beklemediklerini de ekledi.

Soruşturmaya, Interpol ve Europol da katılacak

Habere göre, Katalan polisinin açtığı soruşturmanın öncelikli amacı cinayeti kimin işlediğini ve infaz emrini kimin verdiğini ortaya çıkarmak. Soruşturmada hem Avrupa polis teşkilatı Europol, hem de uluslararası polis teşkilatı Interpol ile işbirliği yapıldığı belirtildi.

El Caso'nun, "Buna paralel olarak, Katalan polisinin ana birimleri aynı zamanda Diyarbakır mafyasının Katalonya'daki etkisini ve özellikle de (Kartal'ın) sokak ortasında öldürüldüğü bölgedeki etkisini soruşturuyor" ifadeleri dikkat çekti. HABER MERKEZİ

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.