Kayapınar Belediyesi 300 milyonluk iki kütüphaneyi devir etti

Diyarbakır (Amida Haber) - Amida Haber | 20.03.2024 - 16:01, Güncelleme: 20.03.2024 - 16:01 1199+ kez okundu.
 

Kayapınar Belediyesi 300 milyonluk iki kütüphaneyi devir etti

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Kayapınar ilçe belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala belediyeye ait taşınmazları devretmeye hız verdi.
 2019 yerel seçimlerinde seçilmiş HDP belediye başkanların yerine atanan Kayapınar Kaymakamı, 31 Mart seçimlerine çok az bir süre kala belediyeye ait taşınmazları başka kurumlara devretmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda da belediye meclis üyelerinin itirazlarına rağmen 19 taşınmazı satan kayyum yönetimi giderayak bu uygulamaya devam ediyor. Yeni biten kütüphaneler devredildi Kayapınar kayyımı bu kez de yapımı geçen sene tamamlanan 300 milyon TL değerindeki iki kütüphaneyi milli eğitime devir etti. 2008 yılında ilçe olan Kayapınar 381 bin nüfusuyla Bağlar’dan sonra Diyarbakır'ın en büyük ikinci ilçesi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 66.35 oy oranıyla seçilen HDP'li Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, görevden alınarak yerine Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç kayyım olarak atanmıştı.
Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Kayapınar ilçe belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala belediyeye ait taşınmazları devretmeye hız verdi.

 2019 yerel seçimlerinde seçilmiş HDP belediye başkanların yerine atanan Kayapınar Kaymakamı, 31 Mart seçimlerine çok az bir süre kala belediyeye ait taşınmazları başka kurumlara devretmeye başladı.

Geçtiğimiz yıllarda da belediye meclis üyelerinin itirazlarına rağmen 19 taşınmazı satan kayyum yönetimi giderayak bu uygulamaya devam ediyor.

kayapinar.jpg

Yeni biten kütüphaneler devredildi

Kayapınar kayyımı bu kez de yapımı geçen sene tamamlanan 300 milyon TL değerindeki iki kütüphaneyi milli eğitime devir etti.

2008 yılında ilçe olan Kayapınar 381 bin nüfusuyla Bağlar’dan sonra Diyarbakır'ın en büyük ikinci ilçesi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 66.35 oy oranıyla seçilen HDP'li Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, görevden alınarak yerine Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç kayyım olarak atanmıştı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.