‘Kürtçe derse tablet’ kampanyası uzatıldı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 18.03.2024 - 10:59, Güncelleme: 18.03.2024 - 10:59 993+ kez okundu.
 

‘Kürtçe derse tablet’ kampanyası uzatıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) Kürtçeyi seçen öğrencilere hediye edeceği tablet için süre bir hafta daha uzatıldı.
DTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, “Kürtçe derse tablet” kampanyasının 15 Mart’ta sona erdiği hatırlatıldı. Kent merkezinden Kurmanci lehçesinde başvuruların yoğun olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kırsal ilçelerden başvurular ve Zazaki lehçesinde başvurular daha düşük kaldı. Kırsal bölgelerdeki öğrencileri desteklemek ve Zazaki lehçesini öğrenmeye ve kullanmaya teşvik etmek amacıyla kampanyamız bir hafta uzatılmıştır. 22 Mart 2024 gününe kadar 13 kırsal ilçeden Zazaki ve Kurmanci lehçelerinde başvurular kabul edilecektir. Merkez Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinden ise sadece Zazaki lehçesinde başvurular alınacaktır. Başvurular Diyarbakır Sanayi Mektebi’ne yapılacaktır.” Öğrencilere tabletleri, Nisan ayında düzenlenecek etkinlik ile verilecek. (Haber Merkezi)
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) Kürtçeyi seçen öğrencilere hediye edeceği tablet için süre bir hafta daha uzatıldı.

DTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, “Kürtçe derse tablet” kampanyasının 15 Mart’ta sona erdiği hatırlatıldı.

dtso.jpg

Kent merkezinden Kurmanci lehçesinde başvuruların yoğun olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kırsal ilçelerden başvurular ve Zazaki lehçesinde başvurular daha düşük kaldı. Kırsal bölgelerdeki öğrencileri desteklemek ve Zazaki lehçesini öğrenmeye ve kullanmaya teşvik etmek amacıyla kampanyamız bir hafta uzatılmıştır. 22 Mart 2024 gününe kadar 13 kırsal ilçeden Zazaki ve Kurmanci lehçelerinde başvurular kabul edilecektir. Merkez Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinden ise sadece Zazaki lehçesinde başvurular alınacaktır. Başvurular Diyarbakır Sanayi Mektebi’ne yapılacaktır.”

Öğrencilere tabletleri, Nisan ayında düzenlenecek etkinlik ile verilecek. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.