Kürtçe şarkısıyla finale kaldı

Sanat (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 07.09.2023 - 16:05, Güncelleme: 07.09.2023 - 16:11 1933+ kez okundu.
 

Kürtçe şarkısıyla finale kaldı

TRT'de yayınlanan “Sen Türkülerini Söyle” adlı şarkı yarışmasına katılan Songül Kalaç seslendirdiği “Elqajiyê” Kürtçe şarkısıyla büyük beğeni topladı. Kalaç bu performansı ile süper finale yükseldi.
Devlet televizyonu TRT 1'de Salı akşamları yayınlanan “Sen Türkülerini Söyle” programına katılan Hakkarili Songül Kalaç, Dersim yöresine ait Kürtçe “Elqajiyê” şarkısını seslendirdi. Buğulu sesi ile jüri üyelerini ve dinleyenleri mest eden Kalaç jüri üyelerinden aldığı puanlar ile süper finale çıkmaya hak kazandı. Öte yandan 12 Eylül Salı ünü yapılacak olan süper finalin fragmanı yayınlandı. Kalaç süper finalde Kürtçe “Dar Hejiroke”yi seslendirecek.   Yarışmanın kazananı 500 bin lira para ödülü ile ödüllendirilecek.  Aslen Hakkari Yüksekovalı olan 25 yaşındaki Songül Kalaç, müzik öğretmenliği yapıyor. Kalaç daha önce de YouTube üzerinden “Eman Eman”, “Weşiya” ve “Dê Bav” isimli şarkıları seslendirmişti.
TRT'de yayınlanan “Sen Türkülerini Söyle” adlı şarkı yarışmasına katılan Songül Kalaç seslendirdiği “Elqajiyê” Kürtçe şarkısıyla büyük beğeni topladı. Kalaç bu performansı ile süper finale yükseldi.

Devlet televizyonu TRT 1'de Salı akşamları yayınlanan “Sen Türkülerini Söyle” programına katılan Hakkarili Songül Kalaç, Dersim yöresine ait Kürtçe “Elqajiyê” şarkısını seslendirdi.

Buğulu sesi ile jüri üyelerini ve dinleyenleri mest eden Kalaç jüri üyelerinden aldığı puanlar ile süper finale çıkmaya hak kazandı.

Öte yandan 12 Eylül Salı ünü yapılacak olan süper finalin fragmanı yayınlandı. Kalaç süper finalde Kürtçe “Dar Hejiroke”yi seslendirecek.  

Yarışmanın kazananı 500 bin lira para ödülü ile ödüllendirilecek. 

Aslen Hakkari Yüksekovalı olan 25 yaşındaki Songül Kalaç, müzik öğretmenliği yapıyor. Kalaç daha önce de YouTube üzerinden “Eman Eman”, “Weşiya” ve “Dê Bav” isimli şarkıları seslendirmişti.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.