Malabadi Köprüsüne ziyaretçi akını

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 10.07.2023 - 13:39, Güncelleme: 10.07.2023 - 13:39 1820+ kez okundu.
 

Malabadi Köprüsüne ziyaretçi akını

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki tarihi Malabadi Köprüsü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.
Haber: Muhammet Romedi YILMAZ Yaklaşık 9 asır önce, Artuklu Beyliği tarafından yapılan Malabadi Köprüsü Diyarbakır’ın Silvan ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. 7 metre en ve 150 metre uzunluğuna sahip Malabadi Köprüsünün yüksekliği, 19 metreyi buluyor. 12’nci yüzyılda yapıldığı değerlendirilen Malabadi Köprüsü, kemerinin genişliği bakımından dünyanın eşsiz eserleri arasında yer alıyor. Yıllar içerisindeki yıpranmaları nedeni ile Silvan Belediyesi tarafından 1989 yılında restoresi yapılan Malabadi Köprüsünde, bölgeden geçen kervanların konaklayabileceği bölümler de bulunuyor. Odalar yüksek tavanlı ve tuğla örtülü olurken, 5 gözlü köprü üç bölümden oluşup iki eğimle yola bağlanıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre düzenlenmesi yapılan Tarihi Malabadi köprüsü, çevre illerden ziyaretçi çekmeye başladı. Yerli ve yabancı turistler tarihi köprüyü gezip bol bol fotoğraf çektirdi. Malabadi Mahallesinde ikamet eden küçük çocuklar da yerli ve yabancı turistlere köprünün tarihi hakkında bilgi veriyor.        
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde bulunan Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki tarihi Malabadi Köprüsü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Haber: Muhammet Romedi YILMAZ

Yaklaşık 9 asır önce, Artuklu Beyliği tarafından yapılan Malabadi Köprüsü Diyarbakır’ın Silvan ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. 7 metre en ve 150 metre uzunluğuna sahip Malabadi Köprüsünün yüksekliği, 19 metreyi buluyor. 12’nci yüzyılda yapıldığı değerlendirilen Malabadi Köprüsü, kemerinin genişliği bakımından dünyanın eşsiz eserleri arasında yer alıyor. Yıllar içerisindeki yıpranmaları nedeni ile Silvan Belediyesi tarafından 1989 yılında restoresi yapılan Malabadi Köprüsünde, bölgeden geçen kervanların konaklayabileceği bölümler de bulunuyor. Odalar yüksek tavanlı ve tuğla örtülü olurken, 5 gözlü köprü üç bölümden oluşup iki eğimle yola bağlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre düzenlenmesi yapılan Tarihi Malabadi köprüsü, çevre illerden ziyaretçi çekmeye başladı.

Yerli ve yabancı turistler tarihi köprüyü gezip bol bol fotoğraf çektirdi.
Malabadi Mahallesinde ikamet eden küçük çocuklar da yerli ve yabancı turistlere köprünün tarihi hakkında bilgi veriyor.

 

 

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.